Nem kell leállítani a 3-as metrót - lapszemle

Infostart
2016. november 3. 09:25
Nincsenek balesetveszély miatt leállítandó szakaszai a 3-as metró vonalnak – tájékoztatta a Magyar Időket a BKV Zrt. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy a háziorvosi szakmán belül nyílt titok, hogy vannak az országban olyan orvosok, akik ugyan jó pénzért aláírják az oltási könyvet – így hivatalosan úgy tűnik, hogy a gyermek megkapta a kötelező vakcinákat –, ám valójában ez nem így történik.

A 3-as metró vonalnak nincsenek balesetveszély miatt leállítandó szakaszai – tájékoztatta a Magyar Időket a BKV Zrt. A cég azt is leszögezte: a BKV Zrt. teljes mértékben tisztában van üzemeltetési felelősségével, és azonnal beavatkoznának, ha ez szükséges. A Metróért Egyesület elnöke szerint sincs közvetlen életveszély, de Bíró Endre elnök kiemelte, hogy csak az ott dolgozók felelősségteljes munkájával tartható fenn a forgalom.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy háromból két helyszínen, Komlón és Bátonyterenyén lényegében megszűnt a két éve újraindított vájárképzés. A lap szerint ez nem csoda, hiszen Magyarországon abban az évben zárt be az utolsó nagy mélyművelésű szén-,idén pedig az utolsó ércbánya. Jelenleg a szén- és bauxitbányát működtető Bakonyoszlopin dolgoznak még vájárok.

A Világgazdaság azt írja, hogy dolgozik a fejlesztési tárca a tervezett ingyen-wifiszolgáltatás koncepcióján.

A tervek szerint nagyjából 2018 második felétől használhatják majd a magyarországi lakosok az ingyenes wifi-t. A részletekről, így például az ütemezésről csak a kormánydöntés után tudnak tájékoztatni.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy a háziorvosi szakmán belül nyílt titok, hogy vannak az országban olyan orvosok, akik ugyan jó pénzért aláírják az oltási könyvet – így hivatalosan úgy tűnik, hogy a gyermek megkapta a kötelező vakcinákat –, ám valójában ez nem így történik. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint elgondolkodtató, hogy vannak olyan szülők, akik több száz kilométert is utaznak a gyermekorvoshoz, ám csupán a gyermek másfél éves koráig – amíg az oltásokat kötelező beadni.

A Magyar Idők szerint noha a bölcsődei rendszer kiterjesztésének elgondolása jó, csak elvi síkon fog életbe lépni az erről szóló jogszabály, mivel az önkormányzatok nem állnak készen a három év alatti gyermekek napközbeni ellátására. A lapnak nyilatkozó Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke úgy látja, két év felkészülési idő kevés ahhoz, hogy eleget tegyenek a rendeletben foglalt elvárásoknak.

A Portfolió az IMF jelentésből közöl részletes adatokat. A régiós gazdasági prognózis számos gazdagi mutató, többek között az éves átlagos GDP növekedés, és az éves átlagos lakossági reálfogyasztás és az éves átlagos infláció, és a GDP arányos adósságráta alapján is összehasonlítja az országokat.

A Pénzcentrum azokat a szarvashibákat gyűjtötte össze, amelyek megakadályozhatnak minket abban, hogy megtakaríthassuk az első egymilliónkat. A hosszú távú terv hiánya, az irreális elvárások, a hitelek halmozása, és a rossz társaság egyaránt akadálya lehet annak, hogy nem lesz meg az első milliónk.

A Napi.hu két nagy elektronikai kiskereskedőnél tett látogatást. Mindkettőnél 4 napos a munkahét. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak napi 8 órát kell dolgozni.

Bővebbet minderről az InfoRádió 9 óra után kezdődő Üzleti Reggeli című műsorában hallhatnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást