eur:
395.32
usd:
372.3
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Nyakatekert, ráncfelvarrás - az ellenzék az adócsomagról

Az ellenzék kevesli a nemzetgazdasági miniszter által benyújtott legújabb adócsomag módosításait.

A szocialista Burány Sándor szerint a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bemutatott legújabb adócsomag nem több puszta ráncfelvarrásnál.

„Sokkal nagyobb a baj annál, hogy ezt egy-két ilyen aprósággal el lehessen intézni. Két nagy probléma van Magyarországon. A személyi jövedelemadó az alacsony keresetűek esetében Európában az egyik legmagasabb, a járulékterhek pedig szintén Európában a magasak közé tartoznak. Ezen a kettőn egyszerre kell csökkenteni” - emelte ki az MSZP-s politikus.

Z. Kárpát Dániel a Jobbik részéről úgy látta, hogy a legújabb 2017-es adócsomag értelmében nem változik meg alapvetően az ország túladóztatott gazdasági környezete.

„Egy túladóztatott, kiszárított gazdasági környezetben enyhülést kellene biztosítania az Orbán-kormánynak. Gesztusértékű lépéseket látunk, több olyat, amelyekre vonatkozóan a Jobbiknak már izmosabb, jobb javaslatai is voltak korábban, még akár az előző kormányzati ciklus során is ellenzékből, de látnunk kell, hogy rendszerszintű változás nem következik be” - hangsúlyozta.

Heltai László, az LMP gazdaságpolitikai szakszóvivője emlékeztetett, hogy idén ez már a második adócsomag 2017-re, amit a kormány beterjeszt, hisz tavasszal a jövő évi büdzsé mellett már elfogadott egy adócsomagot is a Ház.

„A csomag kisebb volumenű változtatásokat tartalmaz. Van számos köztük, ami pozitív, de a legfeltűnőbb az, ami kimaradt belőle, és nem az, ami benne van. Kimaradt belőle a járulékcsökkentés. Azt gondoljuk, hogy önmagában a járulékcsökkentésre szükség van, de nagyon nyakatekert, amit terveznek” - fejtette ki.

A Párbeszéd Magyarország közleményében úgy látta, hogy a valódi problémákra - az alacsony jövedelmekre, a szegénységre, az elvándorlásra – az új adócsomag sem ad választ. A Fidesz támogatást ad a tehetőseknek, de túrót se a többségnek – tette hozzá az ellenzéki párt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×