Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az LMP aláírásgyűjtésbe kezd a 3-as metró felújításáért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az LMP a következő hetekben aláírásgyűjtésbe kezd a 3-as metró állomásainál a vonal teljes körű felújítását és akadálymentesítését követelve a kormánytól.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője szombaton, a Pöttyös utcai metróállomás előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány "a budapestiek életével szórakozik", amikor nem akarja látni a felújítás fontosságát és nem kezdi el haladéktalanul a munkákat. Kiemelte, Tarlós István legutóbb tett bejelentésével ellentétben, a rekonstrukcióból nem maradhatnak ki az állomások, mivel azzal kizárnák a vonalról a mozgásukban korlátozottakat, illetve a babakocsival közlekedőket.

"Sokszor halljuk majd erre válaszként, a Fidesz valószínűleg el is fogja kezdeni szajkózni, hogy dehát nincs rá pénz" - fogalmazott Csárdi Antal, kiemelve, az állomások felújítására forrást jelentene az a 40 milliárd forint, amelyet az állam nem fizetett ki a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) az agglomerációs közlekedés ellátásáért.

Az LMP politikusa azt is elmondta, megmutatják a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánosnak, hogy néhány hét alatt "sokkal több aláírást gyűjtenek a 3-as metró felújításához, "mint ahányan Lázárhelyen laknak". "Nem lehet úgy gondolkodni Budapestről, mint Hódmezővásárhelyről, egy kis településről" - jelentette ki, majd hozzátette, Budapest az ország szíve és ehhez méltó hozzáállást várnak a kormánytól.