eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Figyelje a menetrendet a hosszú hétvégén!

Az óraátállítás, vagyis a téli időszámításra való átállás csak néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, a négynapos hosszú hétvégén azonban számos menetrendi változásra kell számítani - mondta az InfoRádiónak a Mávinform munkatársa.

Az óraigazítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, emiatt a menetrendet nem kell módosítani - emelte ki Urbán Attila. Az óraigazítás hajnalán, vasárnap a kettő és három óra között induló vonatok a kiindulási állomásukon, az úton lévő járatok pedig azon az állomáson térnek át a téli időszámítás szerinti közlekedésre, ahol éppen tartózkodnak.

Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint az óraátállítás: a Bécs–Budapest–Bukarest között közlekedő Dacia nemzetközi vonat egyik járata Lőkösházán, az ellenkező irányba közlekedő pedig a békéscsabai állomáson várakozik a téli időszámítás szerinti indulási idejére – mondta el a Mávinform munkatársa.

„A nemzetközi vasútvonalon néhány vonatot a külföldi vasúthálózaton ér az óraátállítás, így a Beograd és a Bononia nemzetközi gyorsvonatokat, a Varsovia EuroCity vonatot, a Metropolt, a Corona nemzetközi gyorsvonatot, a Kálmán Imre és az Ister EuroNight-okat. A Latorca InterCity, a Wiener Walzer és a Körös IC bukaresti közvetlen kocsijai a külföldi vonalakon térnek át a téli időszámításra” - mondta Urbán Attila.

A belföldi járatokat érintő változásokról a Mávinform munkatársa azt mondta: „a Budapest-Nyugatiból 0:48-kor induló szobi személyvonat és a 0:43-kor induló szolnoki személyvonat a teljes útvonalon még a nyári időszámítás szerinti indulási időpontok alapján halad. A Nyugati pályaudvarról 2:45-kor Szolnokra induló vonat, a Lajosmizséről 2:45 perckor a fővárosba induló személyvonat, a Szolnokról Budapestre 2:58-kor és a Kiskunhalasról Kőbánya-Kispestre 3:00-kor induló vonat a teljes útvonalon már az átállított óra szerint startol a vasútállomásokról. A Debrecenből 2:36-kor Budapestre induló sebesvonat és a Debrecenből 2:20 perckor Nagykerekibe induló személyvonat már a téli időszámítás szerint közlekedik a teljes útvonalán, vagyis Debrecenben megvárják az óraigazítást” - tette hozzá Urbán Attila.

A Mávinform munkatársa elmondta, a négynapos hétvégén módosul a vonatok közlekedési rendje.

„Október 30-án és 31-én a munkaszüneti napra, november elsején a vasárnapra, november 2-án már a munkanapokra érvényes menetrend szerint járnak a vonatok. Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-START az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is” - mondta Urbán Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×