eur:
394.9
usd:
371.59
bux:
66333.13
2024. április 16. kedd Csongor

Munkába állt az Operatív Törzs

A Honvédelmi Minisztériumban megkezdte munkáját az október 23-i központi ünnepi programok biztonságos lebonyolításáért felelős Operatív Törzs (OT) - közölte az állami rendezvények szervezéséért felelős Honvédelmi Minisztérium nemzeti rendezvényszervező főosztálya (HM NRF).

A testület a rendezvények biztosításában, lebonyolításában közreműködő szervezetek - így többek között az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ - képviselőiből áll. Az OT a beérkezett adatok elemzése alapján dönt arról, hogy biztonságosan megtarthatók-e az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának programjai.

A nap folyamán a különböző programokra több tízezer érdeklődőt várnak, ezért a fővárosban forgalmi változásokra és útlezárásokra kell számítani - írták a közleményben. A közlekedési változásokról szóló bővebb tájékoztatás elérhető a rendőrség ( www.police.hu), valamint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. ( www.bkk.hu) honlapján. További információ és részletes program a www.oktober23.kormany.hu oldalon található.

Kitértek arra is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint vasárnap több órára kisüt a nap. Eső nem valószínű és a szél is gyenge, mérsékelt marad. A hőmérséklet a reggeli 4 Celsius-fok körüli értékről délutánra 12-13 fokig emelkedik.

A központi programsorozat reggel 9 órakor a Parlament előtti Kossuth Lajos téren, a nemzeti lobogó felvonásával kezdődik. Ugyanitt 15 órakor kezdődik a díszünnepség, amelyen ünnepi beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, az ünnepség díszvendége, Andrzej Duda, a Lengyel Köztársaság elnöke. 19 órától a Budapest Sportarénában neves hazai zenészek és énekesek lépnek színpadra a "Szabadságkoncert 1956" keretében - olvasható a közleményben.

Magyarországon hatvan éve, 1956. október 23-án tört ki a forradalom és szabadságharc. A kormány az évforduló alkalmából emlékbizottságot hozott létre, és 2016-ot a Magyar Szabadság Évének nyilvánították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×