eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Rétvári: a kötelező gimnáziumi felvételi a minőség biztosítéka lenne

Bevezetése esetén a kötelező gimnáziumi felvételi a minőség biztosítéka lenne - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a TV2 Mokka című műsorában pénteken.

Rétvári Bence azt mondta, céljuk, hogy a gimnázium az egyetem "előszobája" legyen: ha valaki jó eredménnyel elvégzi a gimnáziumot, borítékolni lehessen, hogy könnyedén diplomát szerez majd, nem morzsolódik le a felsőoktatásban.

Ennek érdekében már a "bemenetnél" fontos tisztázni, hogy kinek érdemes a gimnáziumot választania, gyenge tanulmányi eredménnyel erre nem akarnak lehetőséget biztosítani - mondta.

Rétvári Bence hangsúlyozta: nem kívánják "becsapni" a rosszabb képességű tanulókat, akik azt hihetnék, hogy előrelépés lesz majd számukra a gimnázium, holott ez nincs így. A cél, hogy a gimnázium színvonalat jelentsen, és ne "pazaroljanak" el éveket azok, akiknek ez nem válik hasznukra.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a szabadság szeretetéről szól az 1956-os forradalom ünnepe, amelyet a fiatalokhoz is közel próbálnak vinni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×