Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: az alkotmánymódosítás megmutatja, ki hol áll

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az alkotmánymódosítás tiszta vizet fog önteni a pohárba azzal kapcsolatban, hogy melyik párt hol áll, nemzeti ügynek tekinti-e a kérdést - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek találkozója után tartott tájékoztatóján a miniszterelnököt arról kérdezték, kialakította-e már az álláspontját arról, hogy a Jobbik a letelepedési kötvény megszüntetéséhez köti az alkotmánymódosítás támogatását.

Orbán Viktor leszögezte: a kormány minden pártot arra kér, hogy döntse el hol áll, nemzeti ügynek tekinti-e a kérdést vagy pártügynek.

"A kormány nem hagyja magát zsarolni" - fogalmazott a miniszterelnök, és kiemelte: semmilyen árukapcsolást nem tud elképzelni egy közgazdasági kérdés és az alkotmánymódosítás között.

Orbán Viktor emlékeztetett mindazonáltal arra is, hogy a letelepedési kötvények ügyében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter már kapott felhatalmazást javaslatok kidolgozására korábban, miután a Standard & Poor's (S&P) hitelminősítő felminősítette a magyar államadós-osztályzatot, hiszen azzal jelentősen javultak az ország kötvénybevonási lehetőségei.

A kormány várja miniszter jelentését, de döntése nem fog összefüggni a Jobbik követelésével - szögezte le a miniszterelnök.