Gyenge az internet a Kossuth téren - lapszemle

Infostart
2016. október 19. 07:10
Tovább nyomoznak a soroksári nő ügyében – írja a Magyar Idők. Rendkívül gyenge lett a beltéri mobilszolgáltatás, valamint mobilinternet-lefedettség Budapesten a Kossuth téren, a szolgáltatók még keresik a megoldást a problémára - írja a Magyar Nemzet.

Tovább nyomoznak a soroksári nő ügyében – írja a Magyar Idők. Egyik gyilkosa ismerhette áldozatát, ezért újra megvizsgálják a több mint három éve megölt asszony kapcsolatait. Az ötmilliós nyomravezetői díj ellenére eddig kevés állampolgári bejelentés érkezett.

Rendkívül gyenge lett a beltéri mobilszolgáltatás, valamint mobilinternet-lefedettség Budapesten a Kossuth téren, a szolgáltatók még keresik a megoldást a problémára - írja a Magyar Nemzet. A napilap szerint a problémát az okozza, hogy a szolgáltató társaságoknak le kellett szerelniük a bontásra ítélt Magyar Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége székházának tetejéről a bázisállomásokat.

A Magyar Idők szerint a Nemzetbiztonsági hivatal pénzelhette a Political Capitalt. A lap Földesi-Szabó László PestiSrácok.hu-nak adott nyilatkozatára hivatkozva úgy fogalmaz: az általa elnökölt alapítvány a szélsőségesek felderítésével megbízott cég és a hatóság közötti közvetítőként kapott szerepet.

A külföldi vendégek vonzásában a vidéki szállodák messze megelőzték a budapestieket és jó évet teljesít a vidéki turizmus egésze - olvasható a Világgazdaságban. Január és augusztus között a Budapesten kívüli szállodákban a külföldi vendégéjszakák száma 9,6, a fővárosiakban 0,4 százalékkal nőtt. Az adatok szerint leginkább a környező országokból nőtt meg a forgalom, de a legtöbb vendég továbbra is Németországból, és az Egyesült Királyságból érkezik.

Az adóváltozások miatt a szomszédos országokhoz képest jelentősen nőttek Magyarországon az üzemanyag költségei. Ausztriában, illetve Szlovákiában gázolajból több tíz forinttal olcsóbban lehet tankolni, a benzin is kevesebbe kerül – olvasható a napi.hu-n.

A betegek egészségét, biztonságát és ellátását veszélyeztető helyzet alakult ki az Országos Mentőszolgálatnál Máté Gábor megbízott főigazgató vezetése alatt az elmúlt tíz hónapban – erről az OMSZ öt régiójának igazgatója írt levelet az emberi erőforrások miniszterének. A levélről a Hír TV után a Magyar nemzet számolt be.

Januártól adómentesen támogathatja bármely munkahely a dolgozói albérleti költségeit. Persze az adómentes albérlet-támogatást nem kaphatja meg mindenki, annak szigorú feltételei vannak – a részletekről a napi.hu-n olvashatnak.

Kifulladóban a külföldi pénzek hazamenekítése. A Portfolió szerint az eddigi adatok alapján a harmadik negyedév bizonyult a leggyengébbnek idén a Stabilitás Megtakarítási Számlákon elhelyezett pénzek tekintetében, a júliustól szeptemberig terjedő időszakban ugyanis csak 81 darab új számlát nyitottak, az ezeken elhelyezett új megtakarítások pedig még a 8 milliárd forintot sem érték el. Ennél gyengébb negyedéves adatokat csak az SMSZ indulásakor, 2014 első negyedévében könyveltek el.

A hónap végéhez közeledve mindenkinek jól jönne egy kis extra pénz. A Pénzcentrum most olyan kereseti lehetőségeket gyűjtött össze, amivel szinte bárki könnyedén és gyorsan juthat egy kis mellékeshez, akár főállású munka mellett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást