eur:
393.66
usd:
369.41
bux:
65673.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Egyetértés a kormánypártok és a Jobbik között az alaptörvény módosításáról

Egyetértés alakult ki a kormánypártok és a Jobbik között az alaptörvény módosításában a keddi, ötpártira tervezett, de végül három párt részvételével zajló egyeztetésen.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozást követően azt nyilatkozta: egyetértés volt abban, hogy az Országgyűlésnek kell döntenie arról, hogy a nem magyar és nem uniós állampolgárok hogyan élhetnek Magyarországon. Nem Brüsszel és nem az ENSZ, hanem a magyar hatóságok dönthetik el, hogy egy harmadik országbeli állampolgár kérelmének helyt adnak-e - magyarázta.

Mint mondta, a felmerülő jogtechnikai kérdések az érdemi vitát nem érintik, ezért úgy látja, a parlament el fogja tudni fogadni a módosítást.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője úgy értékelt: az alaptörvény módosításával az ország érdemi jogi védelmet kap a betelepítési kvótákkal szemben. Kifejtette azt is: azt javasolták, hogy az idegen, harmadik országbeli állampolgárok körét pontosítsák, továbbá az alaptörvényhez kapcsolódó, a betelepítésről szóló jogszabályt sarkalatosként határoznák meg.

Az egyeztetésen a KDNP-t Harrach Péter frakcióvezető képviselte, az MSZP és az LMP azonban nem vett részt azon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×