eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma

„A kommunizmus kísértete járja be Pesterzsébetet”

A "kommunizmus újsütetű kísértete" járja be Pesterzsébetet, "csak a mostani elvtársak nem Moszkvával, hanem Brüsszellel kacsintanak össze" - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A XX. kerületben, a pesterzsébeti polgármesteri hivatal épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján a politikus azt mondta: a baloldali pártok támadást indítottak a fideszes alpolgármester, Juhász Lajosné ellen, amiért a népszavazáson való részvételre buzdította a választókat.

Németh Szilárd arra kérte az MSZP-ből kilépett Szabados Ákos polgármestert, álljon ki Juhász Lajosné mellett, és bizonyítsa, hogy "megszabadult a brüsszeli politikát Pesterzsébeten is magas szintre emelő baloldali politikai nyomástól".

Hozzátette: azért támadták a fideszes alpolgármestert, mert a választóival "a demokrácia szabályai szerint" tartani merte a kapcsolatot, arra kérte a választókat, mondják el véleményüket a demokratikus népszavazáson.

Emlékeztetett rá: Juhász Lajosné az október 2-ai népszavazás előtt levéllel fordult a pesterzsébetiekhez, amelyben azt írta, a népszavazás nem pártpolitikai ügy, hanem Magyarország jövőjéről szól, emellett az alpolgármester jelezte, ő elmegy szavazni és arra kérte a választókat, ők is mondják el véleményüket a kötelező betelepítési kvóta kérdésében.

Hozzátette: a levél miatt összehangolt támadás indult az alpolgármester ellen a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért és az MSZP részéről. Megjegyezte, hogy a levél ügye a Nemzeti Választási Bizottság elé került, amely a kifogást elutasította, és megállapította, hogy Juhász Lajosné semmilyen választási eljárási szabályt nem sértett meg.

Ez kevés volt, hétfőn méltatlansági eljárást próbálnak ellene indítani, a lemondását követelik, tüntetést szerveznek ellene, pocskondiázzák - mondta, hozzátéve, hogy azok, akik teljes egészében elveszették a kapcsolatukat a választókkal, most azért támadnak egy felelős, választott politikust, mert az meg akarja hallgatni a emberek véleményét, és véleményük alapján akar döntést hozni.

Hangsúlyozta: amikor a törvény is az alpolgármester mellé áll, neki a Fidesz alelnökeként, a Fidesz elnökségét képviselve kötelessége erkölcsileg is kiállni Juhász Lajosné és levele mellett is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×