eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Munkaügyi pert nyert a Zsolnay

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. megnyerte az első munkaügyi pert azok közül, amelyeket a Ledina Kerámia (LK) Kft.-hez átszerződött korábbi munkavállalói ellen indított. Erről a Zsolnay pénteken tájékoztatta az MTI-t.

Tájékoztatásuk szerint a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság megkezdte a zrt.-nél júniusban felmondott, majd a Ledina Kerámia Kft.-hez átszerződött 118 dolgozó ügyének tárgyalását. A porcelánmanufaktúra a jogellenes felmondások és kártérítés miatt indított pert a LK-hoz átszerződött munkavállalók ellen.

A Zsolnay ismertette: az első ítélet megállapította, hogy a munkavállaló jogellenesen mondta fel munkaviszonyát, így őt bíróság arra kötelezte, hogy a zrt.-nek kártérítést fizessen.

A cég emlékeztetett arra, hogy a Ledina Kerámia Kft. ígérete szerint a dolgozók pervesztessége esetére a kártérítéseket átvállalja a pécsi önkormányzat kötelezettségvállalása mellett.

Az MTI-nek péntek estig nem sikerült megszólaltatnia a Ledina Kerámia Kft. jogi képviselőjét.

Az LK-t a pécsi közgyűlés az idén májusban hozta létre azzal a céllal, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. felszámolása esetén továbbvigyék a másfél évszázados gyár működését. Az új céghez június elején át is szerződött a Zsolnay több mint 170 alkalmazottjából 130. Időközben a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. elleni felszámolási eljárást augusztus elején a Zalaegerszegi Törvényszék soron kívül megszüntette. Az LK-t a nyár végén bejegyezték, ezt követően a társaságot a pécsi önkormányzat augusztus végén eladta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×