eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Eláll az eső, de marad a hideg

Egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, ám a Kárpát-medence tágabb környezete fölött továbbra is hideg légtömeg helyezkedik el, ennek köszönhetően napközben mindössze 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, ugyanakkor az ország déli harmadán estig erősen felhős marad az ég. A tartós csapadék délutánra mindenütt megszűnik, és legfeljebb elszórtan lehet záporeső. Éjjel nagyrészt derült idő várható, hajnalra pára, foltokban köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződhet, amely délelőtt fokozatosan feloszlik.

Szombaton a gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, csapadék már nem valószínű. Az északi, északnyugati szél ma a Nyugat-Dunántúlon, szombaton napközben a középső területeken megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 15 fok között várható.

Európa északi területei fölött anticiklon hatására eseménytelen az időjárás, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A Brit-szigetek térségétől a skandináv országokig a hőmérséklet a sokéves átlag körül alakul, általában 10, 16 fokig melegszik fel a levegő. Az Ural előterében ugyanakkor több helyen köd, illetve alacsonyszintű felhőzet a jellemző, amely napközben sem oszlik fel.

A legmagasabb hőmérséklet általában 10 fok alatt marad. Ezzel szemben az Ibériai-félszigeten jellegtelen nyomási mező mellett egyelőre nyárias az idő, Dél-Spanyolországban még helyenként 30, 33 fokot mérnek. A kontinens középső és déli részén ciklonok alakítják az időjárást, többfelé fordul elő csapadék.

A Kárpát-medence tágabb környezete fölött továbbra is hideg légtömeg helyezkedik el, ennek köszönhetően napközben mindössze 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, hajnalban pedig több helyen fagypont alá hűl a levegő. Szombat estig emellett szárazabb levegő érkezik fölénk, több lesz a napsütés, de hidegebb lesz a hajnal.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Forgalmi dugóba került az építőipar

Forgalmi dugóba került az építőipar

A 2022-es háborús és inflációs válság után nem egészen 2 évvel tulajdonképpen adottak a feltételek ahhoz, hogy a magyar építőipar és azon belül a lakásépítések lendületet kapjanak. Mégsem ez történik, az ágazati szereplők és szakértők szerint 2024-ban és még 2025-ben is kevesebb lakás készül el Magyarországon, mint 2023-ban, pedig az sem volt már egy jó év. Kicsit több mint egy évnyi válságtünet tehát bő 3 éves szakadékot hagy maga után. A gyors lassulás, lassú gyorsulás problémája ismert jelenség az autópálya-üzemeltetésben, a következménye bosszantó torlódás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×