Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarlós: Lázár János miatt fog csúszni a 3-as metró felújítása

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A főpolgármester még a héten tárgyalni akar a miniszterelnökkel a hármas metró felújításáról. Tarlós István nem vállal felelősséget azért, ha a metrójáratok közlekedését műszaki okok miatt még a rekonstrukció előtt le kell állítani.

Sajtóértesülések szerint sürgős találkozót kért a főpolgármester a miniszterelnöktől a 3-as metrófelújításának ügyében. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az előfordulhat, hogy az egyre rosszabb műszaki állapotú metrót le kell állítani.

Tarlós István a lapnak azt mondta, hogy még a héten szeretne tárgyalni Orbán Viktorral, mert minden, a 3-as metró felújítása nélkül elvesztegetett nap óriási kárt okoz. A főpolgármester múlt pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nem vállalja a felelősséget azért, ha késve kezdődik a felújítás. Tarlós István cáfolta a miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi kijelentését, ami szerint még nem írták ki a 3-as metró felújításához szükséges tendereket.

„Nem egészen értem, hogy a kancelláriaminiszter úr a szavait hogyan tudja megmagyarázni akár a sajtónak, akár nekünk, akár a főnökének, a miniszterelnök úrnak, mert a történtek után minden további csúszásért én elsősorban őt tudom felelőssé tenni. A főváros nem tudja, és nem is hajlandó vállalni a felelősséget érte. Kénytelen vagyok a miniszterelnök úrhoz fordulni, mert ez a helyzet és a kommunikáció egész egyszerűen tarthatatlan” - fogalmazott Tarlós István.

Lázár János később közleményben jelezte, hogy elnézést kér a főpolgármestertől és a fővárostól, amiért múlt csütörtöki szokásos sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva, nem pontosan fogalmazott a 3-as metró felújításához kapcsolódó közbeszerzésről.

A városvezető a Magyar Nemzetnek arról is beszélt, hogy nem vállalná a felelősséget azért sem, ha a metrójáratok közlekedését műszaki okok miatt még azelőtt le kellene állítani, hogy elkezdődne a felújítás. Márpedig a kezdési időpont egyre bizonytalanabb, miután Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezésére a Közbeszerzési Döntőbizottság felfüggesztette a metrópótláshoz szükséges buszos szolgáltatás pályázatát – tette hozzá.

A főpolgármester múlt héten hangsúlyozta, hogy a főváros nem zárt ki egy induló céget sem a 3-as metró felújítása idejére kiírt busztender meghirdetésekor.

„Nagyon jól tudják, hogy nem mi akartunk szolgáltatást rendelni. Hol vannak a magyar buszok? Már javasoltam többeknek, hogy menjünk el, és állítsanak sorba 50 magyar buszt, mutassák be. Mi szívesen veszünk magyar buszt egyébként, de csak létező magyar buszokat tudunk. Mert virtuális buszokat nem lehet vásárolni” - mondta Tarlós István.

Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő múlt héten azt mondta: a városháza vezetése a 3-as metró felújítása helyett csak vitatkozni tud a kormánnyal.

„Már október van – csak magyarázkodás van, és sem metrópótló buszok nincsenek, sem metrófelújítás. Elvileg 2019 tavaszán kellett volna befejeződnia metró felújításának. Ma már senki nem mer még csak halvány garanciát sem vállalni arra ,hogy 2020 előtt meglehet” - mondta Horváth Csaba.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a városvezetés lassan hat éve képtelen elindítani a 3-as metró rekonstrukcióját.