eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Tarlós: Lázár János miatt fog csúszni a 3-as metró felújítása

A főpolgármester még a héten tárgyalni akar a miniszterelnökkel a hármas metró felújításáról. Tarlós István nem vállal felelősséget azért, ha a metrójáratok közlekedését műszaki okok miatt még a rekonstrukció előtt le kell állítani.

Sajtóértesülések szerint sürgős találkozót kért a főpolgármester a miniszterelnöktől a 3-as metrófelújításának ügyében. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az előfordulhat, hogy az egyre rosszabb műszaki állapotú metrót le kell állítani.

Tarlós István a lapnak azt mondta, hogy még a héten szeretne tárgyalni Orbán Viktorral, mert minden, a 3-as metró felújítása nélkül elvesztegetett nap óriási kárt okoz. A főpolgármester múlt pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nem vállalja a felelősséget azért, ha késve kezdődik a felújítás. Tarlós István cáfolta a miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi kijelentését, ami szerint még nem írták ki a 3-as metró felújításához szükséges tendereket.

„Nem egészen értem, hogy a kancelláriaminiszter úr a szavait hogyan tudja megmagyarázni akár a sajtónak, akár nekünk, akár a főnökének, a miniszterelnök úrnak, mert a történtek után minden további csúszásért én elsősorban őt tudom felelőssé tenni. A főváros nem tudja, és nem is hajlandó vállalni a felelősséget érte. Kénytelen vagyok a miniszterelnök úrhoz fordulni, mert ez a helyzet és a kommunikáció egész egyszerűen tarthatatlan” - fogalmazott Tarlós István.

Lázár János később közleményben jelezte, hogy elnézést kér a főpolgármestertől és a fővárostól, amiért múlt csütörtöki szokásos sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva, nem pontosan fogalmazott a 3-as metró felújításához kapcsolódó közbeszerzésről.

A városvezető a Magyar Nemzetnek arról is beszélt, hogy nem vállalná a felelősséget azért sem, ha a metrójáratok közlekedését műszaki okok miatt még azelőtt le kellene állítani, hogy elkezdődne a felújítás. Márpedig a kezdési időpont egyre bizonytalanabb, miután Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezésére a Közbeszerzési Döntőbizottság felfüggesztette a metrópótláshoz szükséges buszos szolgáltatás pályázatát – tette hozzá.

A főpolgármester múlt héten hangsúlyozta, hogy a főváros nem zárt ki egy induló céget sem a 3-as metró felújítása idejére kiírt busztender meghirdetésekor.

„Nagyon jól tudják, hogy nem mi akartunk szolgáltatást rendelni. Hol vannak a magyar buszok? Már javasoltam többeknek, hogy menjünk el, és állítsanak sorba 50 magyar buszt, mutassák be. Mi szívesen veszünk magyar buszt egyébként, de csak létező magyar buszokat tudunk. Mert virtuális buszokat nem lehet vásárolni” - mondta Tarlós István.

Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő múlt héten azt mondta: a városháza vezetése a 3-as metró felújítása helyett csak vitatkozni tud a kormánnyal.

„Már október van – csak magyarázkodás van, és sem metrópótló buszok nincsenek, sem metrófelújítás. Elvileg 2019 tavaszán kellett volna befejeződnia metró felújításának. Ma már senki nem mer még csak halvány garanciát sem vállalni arra ,hogy 2020 előtt meglehet” - mondta Horváth Csaba.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a városvezetés lassan hat éve képtelen elindítani a 3-as metró rekonstrukcióját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×