eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vona: az alaptörvény-módosítás a nemzet ügye

A Jobbik elnöke szerint az alaptörvény tervezett módosítása a nemzet ügye, és a változtatás célja, hogy megvédjék Magyarországot a kötelező betelepítési kvótákkal szemben.

Vona Gábor szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: nem csinálnak presztízskérdést abból, hogy kinek a javaslatát fogadja el a Ház, a lényeg, hogy a módosítás megfelelő legyen. Ez nem arról szól, hogy "a homokozóban kinek szebb a lapátja" - fogalmazott.

Megerősítette, pártja részt kíván venni a javaslat megvitatásában, támogatását pedig a konkrét szöveg ismeretében tudja megadni.

Az ellenzéki politikus szerint egyedül a Jobbik tudja biztosítani a kétharmados támogatást a kormánypárti szavazatok mellett, ezért négyszemközti találkozóra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt. Mint mondta, a vitákat félretéve képesnek kell lenni megoldást találni, ezért konstruktivitást ajánlott és kért.

Vona Gábor egyúttal sajnálatosnak nevezte, hogy a baloldali pártok "képtelenek lejönni a rossz vágányról", ami migránsok betelepítését eredményezné.

A kormányfő előző napi szavait úgy kommentálta: nem új egység, hanem új megosztottság született a népszavazáson, mert sok magyar volt, aki noha elutasítja a kvótákat, nem vett részt a referendumon, nem kívánt pártpolitikai kampány részesévé válni. Egyúttal azt kérte: a kormány ne próbálja Fidesz-támogatóként beállítani azokat, akik szavaztak.

Vona Gábor arra is kitért, szerinte a referendum nem volt jó eszköz az ország megvédésére, a kormányfő vesztesként, "hátizsákjában egy érvénytelen népszavazással" vesz részt az Európai Tanács ülésein.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×