eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A vezetőn múlik, család- és emberbarát-e a cég

Október 17-ig pályázhatnak a cégek az Év Családbarát Vállalata Díjra. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom évek óta ezzel az elismeréssel jutalmazza azokat a vállalatokat, amelyek nagy gondot fordítanak arra, hogy segítsék munkatársaikat az otthoni és gyerekek körüli teendők, valamint a munka összeegyeztetésében.

„A családbarát vállalatok igazából emberbarát vállalatok. Bármilyen szektorban bármilyen méretű vállalat megtalálhatja a saját válaszait a saját munkavállalói kérdéseire” - hangsúlyozta Ujvári Enikő.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom projektmenedzsere kiemelte, ez elsősorban vezetői hozzáállás. Az, hogy a munkatársakat teljes emberként szemléli és kezeli, foglalkozik azzal, hogy mentálisan egészségesek, épek legyenek, hogy hosszútávon helyt tudjanak állni a munkájukban.

„Van egy olyan nemzetközi adat, hogy a betegségek, a táppénzes esetek körülbelül 40 százalékánál lelki okok vannak a háttérben, ezek sokszor a kiégésből, a depresszióból és abból erednek, hogy nem találja meg a munkavállaló az egyensúlyt a munkája és a magánélete között” - mondta Ujvári Enikő.

Ez rugalmasságot és személyre szabottságot igényel. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom projektmenedzsere elmondta, nem csak a kis cégeknél van erre jó példa.

„A kicsiknél a spontán megoldások a jellemzőbbek, a nagyoknál a jól kiforrott struktúrák. Valamelyik évben úgy lett különdíjas három vállalat is, nagyobbak, hogy észrevették, az állományban sokakat érint a meddőség problémája, és beálltak a lombikbébi program mögé. Volt, aki pénzzel, volt, aki a munkaidőbeosztást csinálta úgy, hogy az apukák is el tudjanak menni a kezelésekre – sorolta Ujvári Enikő.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom projektmenedzser hozzátette, van olyan nyertes logisztikai cég, amelyik a flottáját terjesztette ki a családtagokra, hogy akik sokat vannak úton, legalább ingyen beszélhessenek a szeretteikkel, akár külföldről is.

„Sok szép példa van, ami mind arról szól, hogy észrevesszük, mi az, amivel hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a munkavállaló teljesebb életet tudjon élni” - hangsúlyozta Ujvári Enikő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×