eur:
393.2
usd:
366.98
bux:
66561.41
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem egyszer fog költözni a sportkórház

Az új Országos Sportegészségügyi Intézet helyszínéről még nem született döntés - mondta az egészségügyért felelős államtitkár. A sportért felelős államtitkár szerint a magyar sportolók létszáma és a nemzetközi sportesemények rendezése indokolttá tesz egy modern sportegészségügyi országos intézmény kialakítását.

Még nincs döntés arról, hogy hol működik majd az Országos Sportegészségügyi Intézet – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egy zártkörű szakmai fórum után.

"Folyik az a fajta stratégiaalkotás, ami meghatározza, hogy az OSEI-nek milyen funkciókat kell vinnie. Az biztos, hogy június 30-ig el kell hagyniuk azt a telephelyet, ahol most dolgoznak, erről van döntés is. Arról még nincs, hogy annak a fajta funkcionalitásnak, ami most is alakul, hol kell működnie. Azt is el tudom képzelni, hogy az első költözés nem az utolsó lesz, nem vagyok benne biztos, hogy június 30-ig a végleges helyre tud költözni. Egy nagyobb, high-tech központ mellett kell működnie az sportegészségügyi intézetnek."

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt: a magyar sportolók létszáma és a nemzetközi sportesemények sorozatos rendezése indokolttá teszi egy olyan új sportegészségügyi országos intézmény létrejöttét, amely a kor követelményeinek megfelelő hátteret tud biztosítani.

"Egy új kormányzati szándék szerint ennek megfelelően egy, a sport eredményeihez és a sportegészségügyhöz méltó, megújult, minden igényt kielégítő feltételeket fog biztosítani, így egy sokkal modernebb, a sportolók igényeit magában foglaló sportegészségügyi intézet létrehozása a cél, amely teljeskörűen és méltón fogja tudni képviselni a sportolóinkat.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem klinikai rektor-helyettese az Országos Sportegészségügyi Intézet integratív szerepét emelte ki, és úgy vélte emellett lehetőséget kell teremteni arra, hogy a különböző sporttal foglalkozó műhelyek összekapcsolódhassanak.

 "A sportolók teljesítménye mögött nagyon komoly sportegészségügyi összefogásnak kell lennie, amely az ellátás, a prevenció, az élettani vizsgálatok és azoknak a mindennapi gyakorlatban a különböző sportágakat kiszolgáló rendszerének együtt kell tudni működnie."

Szabó Tünde a sajtótájékoztatón elmondta, a 16 kiemelten támogatott sportág tekintetében mind a versenyengedéllyel rendelkező felnőtt és utánpótláskorú sportolók együttes létszáma, mind az edzői létszámot tekintve több mint 30 százalékos növekedés történt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×