Jön az Amazon? - lapszemle

Infostart
2016. szeptember 30. 07:07
A Magyar Nemzet információi szerint új elsőfokú eljárás várható a vörösiszapperben. A Népszabadság arról ír, hogy utoljára a rendszerváltás előtt fordult elő, hogy magyar filmet cenzúráztak.

A Magyar Nemzet információi szerint új elsőfokú eljárás várható a vörösiszapperben. A Győri Fellebviteli Főügyészség a vörösiszapperben az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezésére tett indítványt. Emellett a vádhatóság azt kívánja elérni, hogy a táblabíróság utasítsa új eljárásra az elsőfokú bíróságot.

A Népszabadság arról ír, hogy több mint másfél órát várt a mentőkre az az asszony, aki az M0-son kapott infarktust és agyvérzést. Az Országos Mentőszolgálat elismerte a késést de ezt azzal magyarázták, hogy egy nem lélegző csecsemőhöz kértek segítséget ezért a mentésirányító a kiküldött mentőegységet rádión átküldte arra a címre.

A Magyar Hírlap szerint három magyar iskolában már az idei tanévben bevezetik az iskolai erőszak visszaszorítása ellen hatékonynak bizonyult finn módszert, a KiVa programot, melynek célja a bántalmazás megelőzése és az esetek kezelése. A bántalmazásellenes program olyan sikeres, hogy Finnországban az állami általános iskolák 90 százalékában alkalmazzák, de átvették már Hollandiában, Észtországban, Olaszországban és Walesben is.

A Magyar Idők információi szerint a Kúria Büntető tanácsa Bánáti Jánost bízta meg azzal, hogy kirendelt védőként a Nagy Imre-perben ellássa hat egykori elítélt képviseletét. A lap értesülése szerint további három vádlott védelmében meghatalmazottként Magyar György ügyvéd jár el. A semmiségi tárgyalás október 13-án lesz.

A Népszabadság arról ír, hogy utoljára a rendszerváltás előtt fordult elő, hogy magyar filmet cenzúráztak. Most ugyanis Gigor Attila rendezte Kút című alkotásából egyik napról a másikra eltűnt egy jelenet, amelyben Kálomista Gábor producer volt látható. Több filmszínház üzemeltetője a lapnak elmondta, a forgalmazó írásban jelezte, hogy jelenetcsere miatt új kópiákat küldenek.

A Magyar Nemzet interjút közöl az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijával. Köves Slomó a lapnak adott interjúban ugyan nem foglalt állást a kvótareferendummal kapcsolatban, de erkölcsi szempontból kritizálta Brüsszel menekültpolitikáját. Azt mondta a világ legtermészetesebb dolga, hogy az ember egy rászorulón segít vallási, származási háttértől függetlenül. Ennek a kérdésnek azonban sok más aspektusa is van többek között biztonságpolitikai, integrációs, és gazdasági.

A Magyar Idők arról információi szerint indokolatlanul alacsony áron veszik át a burgonyát a hazai kereskedelmi láncok, bár a vásárlók ebből gyakorlatilag semmit sem vesznek észre. Az áruházak erőfölényét jelzi, hogy a termelőktől csak az extra minőségű árut veszik át, a B-kategóriás termés többsége a szemétdombra kerül.

A Napi.hu szerint nagy bajra készülnek a kötvénypiacon. A múlt heti Fed-ülést megelőzően olyan szintre emelkedett a shortok aránya a világ legnagyobb vállalati kötvényeket tartó tőzsdén jegyzett alapjánál, amire még nem volt példa.

A Pénzcentrum úgy tudja, hogy újabb multi érkezik Magyarországra. Az Amazon magyar webshopja már fejlesztési fázisban van. 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást