Ezen múlhat a vasárnapi népszavazás eredményessége

Infostart
2016. szeptember 29. 21:19
Az InfoRádió Aréna című műsorában megszólaltatott közvéleménykutató szerint a jelenleg még bizonytalanok dönthetik el, hogy érvényes lesz-e a vasárnapi kvótareferendum. Egy friss felmérés a Fidesz erősödését mutatja.

A Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet felmérése alapján a mért részvételi hajlandóság szinte mindig magasabb a valóságos elmeneteli szándéknál, nem ritkán akár 10 százalékponttal vagy akár annál is többel – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a cég ügyvezető igazgatója. Závecz Tibor kiemelte azt a 6 százaléknyi szavazót, akik vasárnap állításuk szerint el akarnak menni, de még nem tudják, hogy miként szavazzanak.

A szakember azt valószínűsíti, hogy akik egy héttel a voksolás előtt még azon gondolkodnak, hogy részt vesznek-e a szavazáson, azok többségében nem mennek el szavazni.

Závecz Tibor hangsúlyozta, hogy az érvényességhez mindenképpen szükség lenne erre a kevésbé elkötelezett csoportra is. Az ő elmeneteli szándékukat felerősítheti a mozgósítás, de hathat rájuk az ellenzék lebeszélő kampánya is.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője beszélt legújabb pártpreferencia vizsgálatukról. Mint mondta: a kormánypárt erősödését lehet látni hosszútávú folyamatként.

Závecz Tibor valószínűsíti, hogy a vasárnapi népszavazás végeredménye hatással lesz a pártok népszerűségére, így év végén lehetnek ebben változások.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A bizonytalanok dönthetik el, hogy érvényes lesz-e a vasárnapi kvótareferendum
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást