eur:
394.89
usd:
370.61
bux:
65271.55
2024. április 19. péntek Emma

Németh Szilárd: a határzár megépítése előtt érkeztek a terroristák

A határzár megépítése előtt egy héttel érkeztek Magyarországra a párizsi, illetve brüsszeli merényleteket elkövető terroristák - mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke.

A Magyar Idők kedden írt arról, hogy a tavaly november 13-ai párizsi és a 2016. március 22-ei brüsszeli merényleteket elkövető terroristasejt több tagja tartózkodott hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon. A lap szerdai számában pedig arról számoltak be, hogy az Iszlám Állam Szíriából irányította őket.

Németh Szilárd az M1-en elmondta: a terroristák gyakorlatilag nem is rejtették véka alá ittlétüket: profi hamis útleveleikkel telefonkártyákat vásároltak, bejelentkeztek szállodába, hivatalos, banki úton vettek föl pénzt, amiből finanszírozták az útjukat Párizsba és Brüsszelbe. Az őket irányító Iszlám Állam ugyanis pontosan tudta, hogy abban a káoszban, amit a napi tízezer ember érkezése okozott Magyarországon, nyugodtan megtehetik ezt - tette hozzá.

Németh Szilárd szerint nemcsak a jövőben érkezők, hanem a már Európában lévők miatt is aggódni kell, hiszen másfél millióan érkeztek, és ötszázezer emberről senki nem tudja, miért jött és hol van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×