eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A magyar gazdaság ma példa Európában - napinfo

Kilábalt a válságból és talpon maradt a magyar gazdaság - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter. A Fővárosi Közgyűlés szerint veszélyezteti a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátását a vonatkozó törvény módosítása. Meghalt Simon Peresz volt izraeli államfő.

Kilábalt a válságból és talpon maradt a magyar gazdaság - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály úgy fogalmazott: az elmúlt években sikerült elérni, hogy a magyar gazdaságot ma az egyik példaként emlegetik Európában.

Új kihívás elé állítja a munkaerőhiány a foglalkoztatáspolitikát - jelentette ki a területért felelős államtitkár. Cseresnyés Péter az M1-en a leginkább érintett ágazatok között említette a feldolgozóipart, az idegenforgalmat, az informatikát és az egészségügyet.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint erős Európára van szükség, hogy a kontinens gazdaságilag is versenyképes maradjon, és megőrizhesse történelmi-kulturális örökségét is. Szijjártó Péter egy washingtoni konferencián ismertette Magyarország álláspontját.

Az Európai Unió válságáról beszéltek a közösség vezetői egy közös tv-interjúban. A politikusok ismét bírálták a kelet-európai tagállamokat, amiért vonakodnak végrehajtani a menekültek elosztására vonatkozó döntéseket.

Magyarország 6 helyet rontva a világ 69. legversenyképesebb gazdasága, az Európai Unión belül pedig a 25. helyen áll - derül ki Világgazdasági Fórum felméréséből, melyben közreműködött a Kopint-Tárki. A nemzetgazdasági tárca közölte: a rangsorban annak ellenére romlást mutat a magyar gazdaság versenyképessége, hogy a teljesítményére vonatkozó statisztikai adatok folyamatosan javulnak.

A Fővárosi Közgyűlés szerint veszélyezteti a budapesti hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátását a vonatkozó törvény decemberi módosítása a kiadott kormányrendeletek betartása. A budapesti képviselők által elfogadott határozatban a testület kezdeményezi, hogy a főváros kikerüljön a jogszabály hatálya alól.

Módosította a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszínkiválasztási javaslatot a Fővárosi Közgyűlés. Az ötkarikás játékok nyitó- és záróünnepsége a Puskás Ferenc Stadionban lenne, a sajtó- és közvetítőközpont pedig a Hungexpo területén kapna helyet. Az MSZP a pályázat visszavonását kéri a kormányoldaltól.

Folyamatosan javul mindkét, a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőr állapota - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrnő szerdán elhagyhatta az intenzív osztályt.

Az emberi erőforrások minisztere szerint nem kerülhet le a napirendről az európai romák ügye. Balog Zoltán egy berlini ünnepségen arról beszélt: az a válság, amelybe Európa került, elfelejteti azokat a fontos feladatokat, amelyeket a kontinensnek kell megoldani.

Az oroszbarát szakadárok ellenőrzése alatt álló kelet-ukrajnai területről lőtték ki azt a rakétát, amely 2014 nyarán megsemmisítette a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépét - ezt állapította meg a holland nyomozóhatóság. Moszkva tiltakozott a vizsgálat eredménye ellen.

Meghalt Simon Peresz volt izraeli államfő és miniszterelnök. A 93 éves Nobel-békedíjas politikus két hete agyvérzés miatt került kórházba, az állapota folyamatosan romlott. Pénteki temetésére a világ több vezető politikusát várják.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×