Szigorították az online szerencsejáték-szervezést

Infostart
2016. szeptember 27. 13:11
Kivételes eljárásban szigorította az Országgyűlés az illegális online szerencsejáték-szervezők elleni szankciókat.

Csak tegnap nyújtotta be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az előterjesztést, ám a ma reggeli vitát követően az Országgyűlés a kormánypártok támogatásával, már el is fogadta az engedély nélküli online szerencsejáték-szervezők elleni újabb szigorításokat.

A vita során Tállai András, a nemzetgazdasági tárca államtitkára expozéjában rámutatott, hogy a módosítás a Magyarországon illegális online szerencsejáték-szervezők elleni eddigi lépések a honlapok- és a reklámok blokkolása után lehetővé teszi a pénzügyi blokkolást is, tehát a pénzügyi szolgáltatók ezen online szerencsejáték-szervezők felé az idei negyedik negyedévtől nem teljesíthetnek kifizetéseket.

Emellett a javaslat a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni törvény átírásával hiteles ügyfélazonosítást is lehetővé tesz a szolgáltatók számára - tette hozzá az államtitkár.

Galambos Dénes, a Fidesz vezérszónokaként aláhúzta, hogy azért van szükség a szigorításra, mert az egyre jelentősebb forgalmú illegális online szerencsejáték-szervezők nem adóznak Magyarországon.

A szocialista Szakács László azonban úgy látta, hogy a kormány szerencsejátékkal kapcsolatos lépései csupán egy embernek kedveztek, a kaszinótulajdonos Andy Vajnának.

Szilágyi György, a Jobbik vezérszónokaként hasonlóan látta, mint mondta, ez a törvény csak Andy Vajnáról szól, aki kaszinóiból tavaly percenként 11500 forintot tehetett zsebre.

Az LMP-s Ikotity István e módosítás helyett inkább a játékszenvedélyben szenvedők védelmét és azt szorgalmazta, hogy Andy Vajna kaszinóit is bekössék az adóhatósághoz, mint az online kasszákat használó vállalkozókat.

Az illegális online szerencsejáték-szolgáltatókkal szembeni szigorítás mellett egyébként 154 igen szavazattal a Ház elfogadta, hogy október 19-ét nyilvánítsák a magyar-bolgár barátság napjává.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szigorították az online szerencsejáték-szervezést
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást