Tart a terrorizmustól a bal- és a jobboldal is

Infostart
2016. szeptember 26. 14:50
Nincs különösebb különbség a baloldali és jobboldali szimpatizánsok között a bevándorlás és a terrorizmus veszélyének megítélésében - derül ki a Nézőpont Intézet a Magyar Időknek készített közvélemény-kutatásából - közölte Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatója.

A Magyar Idők hétfőn tette közzé a Nézőpont szeptember 18. és 21. között ezer ember megkérdezésével készült kutatása eredményeit. E szerint a magyarok 81 százaléka gondolja, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát, ezt mindössze a teljes felnőtt népesség 15 százaléka véli valószínűtlennek. E kérdéskörben tízből nyolc baloldali szimpatizáns (82 százalék) is azonosan vélekedik, míg az ismeretlen pártpreferenciájúak 77 százaléka ugyancsak tart egy újabb migrációs hullámtól - tették hozzá.

A felmérés szerint csak a magyarok 8 százaléka kételkedik a terrorveszélyt illetően, míg 89 százalékuk szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa. E kérdésben sem tér el a baloldaliak és az ismeretlen pártpreferenciájúak véleménye - írta a Nézőpont, kifejtve: 89-89 százalék tart valószínűnek egy újabb támadást. "Az intézet szerint mindez jól mutatja a bevándorlás és a terrorizmus megítélésének pártszimpátiát felülíró jellegét" - fogalmaztak a cikkben.

A Magyar Idők felidézte a közelmúltban a Századvég Alapítvány által ismertetett közvélemény-kutatását is, amely szerint a magyarok 72 százaléka elutasítja a menedékkérők uniós tagállamok közötti automatikus szétosztását.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tart a terrorizmustól a bal- és a jobboldal is
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást