eur:
393.29
usd:
367.88
bux:
66111.19
2024. április 24. szerda György

A használt autókkal van a legtöbb probléma

Leggyakrabban a gyümölcsök és zöldségek, húsételek vásárlását, illetve a használt autókat tartják a legproblémásabbnak a fogyasztók. A szolgáltatások területén pedig a pénzügyi szolgáltatások teljesítettek a legrosszabbul.

A Fogyasztói Piacok Eredménytáblája egy olyan uniós felmérés, amely 42 fogyasztói piacon vizsgálja, hogy miként értékelik a fogyasztók a különböző termékeket és szolgáltatásokat – ismertette a Budapesti Békéltető Testület szakértője.

Elmondta, hogy a felmérés során a megkérdezetteknek öt szempont szerint kellett értékelniük a területeket. Nézték az ajánlatok összehasonlíthatóságát, a vállalkozásokba vetett bizalmat – vagyis azt, hogy a vállalkozások mennyire tartják be a fogyasztóvédelmi szabályokat –, a fogyasztói elvárásoknak való megfelelőséget, a rendelkezésre álló választékot, és ebben az évben először vizsgálták azt, hogy mekkora kárt szenvednek el az egyes piacokon a fogyasztók.

„Ez alapján Magyarországon a leggyakrabban a gyümölcsök és zöldségek, illetve a húsételek vásárlásával, valamint a használt autókkal volt a legtöbb problémája a fogyasztóknak a termékek piacán” - tudatta Rozgonyi Dorottya.

A szolgáltatások területén pedig a pénzügyi szolgáltatások teljesítettek a legrosszabbul.

Kifejtette: a szolgáltatások területén leginkább a bankszámlákkal, a televízió-előfizetésekkel, a lakás-biztosításokkal, a személyszállítási szolgáltatásokkal, a befektetési termékekkel, a biztosításokkal, valamint a kölcsönök-hitelek piacával és a jelzáloghitelekkel volt gond.

„Hazánkban és uniós szinten is megfigyelhető tendencia, hogy a legkevesebb probléma a könyvek, magazinok, az alkoholmentes italok, illetve a nagyobb háztartási gépek vásárlásakor merült fel, ezekkel voltak a legelégedettebbek a fogyasztók” - közölte a Budapesti Békéltető Testület szakértője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

A Sky News védelem- és biztonságpolitikai szerkesztője elemzésében arról ír, hogy az Egyesült Királyság tegnap tett, védelmi kiadások növeléséről szóló bejelentése egyáltalán nincs kőbe vésve a konzervatívok várható bukása miatt, ami bizonytalanságot szül a megkopott brit haderőben. Deborah Haynes azt is kiemeli, hogy a belengetett emelés, bár üdvözlendő, csupán a 2000-es évek végi szintre hozná fel a hadügyi keret GDP-hez mért arányát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×