eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szijjártó Péter: az Iszlám Állam civilizációs fenyegetést jelent a keresztény közösségekre

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a New Yorkban zajló menekültügyi konferencián felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet civilizációs fenyegetést jelent a keresztény közösségekre.

 "A terrorszervezet keresztények elleni bűnei nem maradhatnak büntetlenül" - fogalmazott az MTI-nek a miniszter, s hozzátette: ezt a magyar álláspontot kifejtette azon a panelbeszélgetésen is, amelyet a menekültügyi csúcsértekezlet keretében rendeztek, s amelyen az Iszlám Állam bűneiért történő felelősségre vonásról volt szó.

A magyar diplomácia vezetője tájékoztatta a rendezvényen részt vevő külügyminisztereket arról is, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyészének személyesen írt levelet az ügyben, ám a főügyész eddig még nem fogalmazott meg választ. Ezért Magyarország az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordul az ügyben - szögezte le Szijjártó Péter.

A kezdeményezést az Iszlám Állam bűncselekményeiért történő felelősségre vonásról Boris Johnson brit, Didier Reynders belga és Ibráhim al-Dzsaafari iraki külügyminiszter indította útjára a nemzetközi menekültügyi konferencián. A tanácskozás erről szóló panelbeszélgetése lényegében az indító rendezvénye volt annak a nemzetközi kampánynak, amely a felelősségre vonást szorgalmazza.

Beszédében Szijjártó Péter kifejtette, hogy Magyarország elítéli az Iszlám Állam iraki és szíriai területen elkövetett atrocitásait, az emberi jogokat és a nemzetközi humanitárius jogot is megsértő szisztematikus és tömeges jogsértéseket. "Ezen belül kiemelt fontosságot tulajdonítunk a modernkori rabszolgaság elleni harcnak, illetve a vallási és etnikai kisebbségek, továbbá más veszélyeztetett csoportok - mint például a nők és a gyermekek - védelmének" - szögezte le a magyar külügyminiszter. A magyar álláspont szerint ezek a bűncselekmények nemcsak az áldozatok ellen irányulnak, hanem az egész nemzetközi közösség érdekeit is sértik és támadják értékrendjét, egyúttal veszélyt jelentenek a nemzetközi békére és biztonságra is.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×