"Nyomorúságos helyzetben az ellenzék" - elemzők az Arénában

Infostart
2016. szeptember 13. 09:00
Újabb vita kezdődhet el a baloldalon a vezető szerepről az októberi kvótareferendumot követően – mondták az InfoRádió Aréna című műsorában a politikai elemzők. Mráz Ágoston Sámuel és Csizmadia Ervin szerint akár a 2018-as parlamenti választáson való indulást is befolyásolhatja a következő hónapok politizálása.

A Nézőpont Csoport vezérigazgatója szerint az október 2-i népszavazás kampánya és az azt követő időszak hatással lesz majd a baloldali ellenzéki pártok 2018-as parlamenti indulására. Mráz Ágoston Sámuel az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: amennyiben érvényes lesz a referendum, akkor újabb vita kezdődhet el a baloldalon.

„Egyelőre nem látszik, hogy melyik a domináns párt a baloldalon. Aki domináns lenne, az befolyásolhatná legerősebben azt a döntést, hogy 2018-ban milyen formációban induljon a baloldal” - fejtette ki.

Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója az Arénában arról beszélt, hogy ha több pártra van széttöredezve az ellenzék, akkor óhatatlanul dominanciaviták lesznek.

„Ezt azzal lehetne felülírni, ha jönne egy olyan megfellebbezhetetlen tekintély a balliberális oldalon, amilyen Orbán Viktor a jobboldalon, és közölné, hogy mostantól ő a vezető, ám nincs ehhez megfelelően támogatott párt” - vélekedett Csizmadia Ervin, aki szerint nyomorúságos helyzetben van az ellenzék, és ezt az adottságot nehéz áthidalni.

Mráz Ágoston Sámuel úgy vélte, hogy a Liberálisok által képviselt igen válasz akár még politkai hasznot is hozhat, ugyanis ez vélhetően a szavazatok több mint egy százalékát teszi ki, ami a többszöröse a Fodor Gábor-féle párt támogatottságának.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Elemzők az Arénában
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást