Ezért nem utazhatott Észak-Ciprusra 163 magyar turista

Infostart
2016. augusztus 22. 14:53
Nem az utazási iroda pénzügyi problémái, hanem a helyi partnerrel meglévő szerződés felbontása miatt nem tudta megkezdeni észak-ciprusi nyaralását a hétvégén 163 ember - közölte az InfoRádióval az érintett utazási iroda. A Green Travel utasai a repülőtéren tudták meg, hogy aznap mégsem szállhatnak repülőre.

Észak-ciprusi és törökországi utazás helyett 163 ember maradt a Ferihegyi repülőtéren vasárnap. Az utat szervező Green Travel Kft. értékesítési vezetőjének tájékoztatása szerint azért, mert a két országot érintő járatot üzemeltető észak-ciprusi céggel „haladéktalanul szerződést bontottak üzletpolitikai okokból, illetve az utasok maradéktalan kiszolgálása érdekében”.

A budapesti cég a sajtó kérdéseire írásban válaszol. A közlés szerint azért nem értesítették előre az utasokat, mert az út törlésére az előző napon későn délután a cég tudtára jutott információk miatt került sor. Az ünnepnap miatt nem érték el partnereiket, illetve az utasokat – írta az iroda munkatársa.

Mind az Észak-Ciprusra, mind pedig a vasárnap Antalyaba készülő utasoknak alternatív járatnapot ajánlottunk fel Törökországba, 5 csillagos ultra all inclusive szállodákba történő elhelyezéssel. Ezen túlmenően a kellemetlenségekért a teljes részvételi díjuk 30%-át visszafizetjük az alternatív lehetőséggel élőknek. Eddig az utasok 80%-a elfogadta a felajánlott opciókat. Akik nem kívántak élni az alternatív ajánlattal, azoknak biztosítjuk a teljes részvételi díj visszafizetését” - írta a Green Travel értékesítési vezetője, jelezve, hogy erről már vasárnap, a helyszínen tájékoztatták mind a 163 utasukat.

Levelében hozzátette: „Cégünk semmilyen likviditási problémával nem áll szemben. Mint azt a Budapest Airport honlapja is mutatja, az utasokat biztonságban hazaszállítottuk, a gép menetrend szerint közlekedett. A kiutazni készülő utasok visszatartása az utasok érdekét szolgálta.”

A cég értékesítési vezetője levelünkre válaszolva jelezte, vasárnap egy másik csoport, 180 ember Budapestről Törökországba repült, ahol azóta már elfoglalta szállását.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ezért nem utazhatott Törökországba 163 magyar turista
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást