Dübörög a netes drogpiac - lapszemle

Infostart
2016. augusztus 19. 07:07
Visszaállítaná és kiterjesztené a vasárnapi boltzárat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – írja a Magyar Idők. A Népszabadság arról ír, hogy a munkaerőhiány miatt emelkedhet a kenyér ára az ősz végétől.

Visszaállítaná és kiterjesztené a vasárnapi boltzárat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – írja a Magyar Idők. A KDNP elnöke a lapnak azt is hangsúlyozta: el kell érni, hogy a szakszervezetek is tűzzék végre a zászlajukra a kérdést. Szerinte a szabad vasárnap ellen felhozott gazdasági érvek alaptalanok voltak, a munkavállalók kifejezetten jól jártak vele.

A Népszabadság arról ír, hogy a munkaerőhiány miatt emelkedhet a kenyér ára az ősz végétől, de a pékszövetség szerint sok múlik azon, hogy mennyit tud segíteni a kormány. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke azt mondta, legalább 2-3 ezer dolgozóra lenne szükség a 23 ezer embert foglalkoztató iparágban, de ha nem emelik a munkások bérét, akkor fokozódni fog az elvándorlás.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy robog az internetes drogpiac. A lap kiemelte, hogy eredménytelenül záratta be három évvel ezelőtt az FBI a legnagyobb illegális piacot a világhálón: azóta mind az internetes drogeladások száma, mind az ebből származó bevételek a többszörösükre nőttek.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy törvénymódosítással kötelezné a kormány az önkormányzatokat arra, hogy a védőnőknek biztosított megemelt béreket meg is kapják az érintettek. A napilap azt írta, az előterjesztés elfogadása esetén a védőnői szolgálatok szeptembertől kötelesek lesznek teljesítményük idén júliushoz viszonyított többlet finanszírozását a védőnők fizetésére fordítani.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy szigorítja az Országgyűlési Őrség hivatásos tagjainak fizikai alkalmassági követelményeit az a belügyminisztériumi rendelettervezet, amely szerdán jelent meg a kormány honlapján. A tervezet emelné a fizikai alkalmasság ponthatárait a férfiaknál. Egy 25 éves férfinak például eddig 50 pont kellett a megfelelő minősítéshez, ezután 70 kellene.

A Népszabadság hétvégi mellékletében arról lehet olvasni, hogy hatvan évvel ezelőtt négy magyar élvonalbeli sportoló Pozsonynál a Dunában úszva akarta maga mögött hagynia szocialista Magyarországot. Kettejüket azonban lelőtték, egyikükkel lapáttal végeztek. A 1948-as londoni olimpia 100 méteres gyorsúszóversenyének hetedik helyezettje viszont megnyerte élete legkeményebb versenyét.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy egy éven belül megszüntetik a Tesco áruházlánc budaörsi központját, ahonnan a teljes magyarországi hálózat operatív irányítása zajlik. Eközben országosan több áruházban kezdődtek újabb karcsúsító lépések, míg az online házhoz szállító szolgáltatás is megtorpanni látszik. Úgy tudjuk, eladásra készítik fel a magyar kiskereskedelem legnagyobb piaci szereplőjét.

Pénteken elindítja szolgáltatását Budapesten a Taxify – írja a Magyar Nemzet. A nemzetközi taxiszolgáltatás a Magyarországról nemrég kivonult Uber esetében már megismert, okostelefonnal könnyen kezelhető alkalmazással, de hivatalos, licenccel rendelkező cégként lép a piacra. A társaság nem titkoltan azzal a céllal érkezik a fővárosba, hogy elérje az Uber magyarországi közönséget.

A Portfolio arról készített összeállítást, hogy hol bérlik a legtöbb lakást az országban. Magyarországon a nyugat-európai országokhoz képest még mindig sokkal kevesebben bérelnek lakást, a többség saját tulajdonú ingatlanban él. Ennek ellenére a lakásbérlés nálunk is egyre elfogadottabbá válik, a tavalyi évben országosan a lakosság 11 százaléka bérelt lakásban élt.