eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Továbbra sincs új helye a Fővárosi Nagycirkusznak

A Fővárosi Nagycirkusz egészen addig jelenlegi helyén marad, amíg fel nem épül az új épület. Még nincs döntés a helyszínről, a költözés várható időpontja 2019 - mondta a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, miniszteri biztos csütörtökön az MTI-nek.

Fekete Péter azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent: a kormány a nemzeti fejlesztési minisztert és az emberi erőforrások miniszterét bízta meg azzal, hogy szeptember 30-ig készítsen előterjesztést a Fővárosi Nagycirkusz költözéséről. Ebben a tervezett új helyszínnek és a költözés várható ütemezésének is szerepelnie kell.

"A majdani előterjesztésben szerepelnie kell, hogy ameddig az új épület fel nem épül, addig nem zárhat be jelenlegi helyén a cirkusz. Ameddig én miniszteri biztos vagyok, addig ehhez ragaszkodom. Az új épület előkészületein folyamatosan dolgozunk, tervezünk, felmérjük a lehetőségeket, a helyszín megszerzése a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. dolga. Nem titok, hogy mi a Városliget túlsó oldalán, a Dürer Kert területén lévő volt Sacré Coeurt, az egykori Professzorok Háza épületét alkalmasnak tartjuk a Fővárosi Nagycirkusz számára, ugyanakkor a jelenlegi tulajdonossal még zajlik a jogi procedúra" - szögezte le Fekete Péter.

Kérdésre válaszolva kitért arra, hogy a lehetőségek között szerepelt a Ferdinánd híd környéke, a korábban kormányzati negyedként elképzelt terület is. Fekete Péter úgy látja, 2019-ben költözhet új helyére a Fővárosi Nagycirkusz.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a Fővárosi Nagycirkusz műsorát óriási érdeklődés kíséri. Hozzátette: amióta az épület a Városligetben 45 évvel ezelőtt felépült, nem fordult elő, hogy egy hónapra előre teltház van. Ez azt jelenti, hogy augusztus végéig 30 ezer jegyet adtak el az Atlantisz Gyermekei című vízi cirkuszi előadásra.

A Liget Budapest projekt megvalósításához szükséges intézkedésekről szóló, 2015. decemberi, átfogó kormányhatározat a programhoz tartozó beruházások között döntött a Fővárosi Nagycirkusz új épületkomplexumának megvalósításáról is.

A 2017-es költségvetési törvényben az Emberi Erőforrások Minisztériumának fejezetébe tartozó nagyberuházások közül a Fővárosi Nagycirkusz elhelyezésére és kialakítására 3,5 milliárd forintot különítettek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×