eur:
393.74
usd:
369.4
bux:
65847.02
2024. április 23. kedd Béla

Durva villámlással ránk tört a hidegfront

Az előre jelzett hidegfront nyugat felől elérte Magyarországot.

Jelenleg zivatar van a következő települések környékén: Győr, Pannonhalma, Tét, Bábolna, Barcs, Csurgó, Zamárdi, Veszprém, Ajka, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonfűzfő és további helyeken - írja az Időkép.

A péntek késő délután még csak az északnyugati megyéket érintő zivatarok fokozatosan kelet felé terjeszkedve, a nap utolsó óráiban jutnak el a Duna vonaláig. Éjszaka a zivatarok súlypontja lassan a középső országrészre helyeződik, és a zivatartevékenység itt szűnik meg legkésőbb, várhatóan szombat délelőtt - közli az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat délután inkább már csak az Ózd - Békéscsaba városok közti sávban alakulhat ki néhány dörgéssel, villámlással kísért intenzívebb zápor. Legfőbb kísérőjelenség a felhőszakadás lesz (lokálisan 20-40mm csapadék), de néhol átmenetileg 70-80 km/h-t elérő szél és jégeső is előfordulhat.

Péntek (késő) délutántól a Dunántúlon, (késő) estétől a Duna-Tisza közén is nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik (50-70km/h) az északnyugati szél, zivataroktól függetlenül! Szombat délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás.

A villámtérkép itt látható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×