Durva villámlással ránk tört a hidegfront

InfoRádió
2016. augusztus 5. 19:45
Az előre jelzett hidegfront nyugat felől elérte Magyarországot.

Jelenleg zivatar van a következő települések környékén: Győr, Pannonhalma, Tét, Bábolna, Barcs, Csurgó, Zamárdi, Veszprém, Ajka, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonfűzfő és további helyeken - írja az Időkép.

A péntek késő délután még csak az északnyugati megyéket érintő zivatarok fokozatosan kelet felé terjeszkedve, a nap utolsó óráiban jutnak el a Duna vonaláig. Éjszaka a zivatarok súlypontja lassan a középső országrészre helyeződik, és a zivatartevékenység itt szűnik meg legkésőbb, várhatóan szombat délelőtt - közli az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat délután inkább már csak az Ózd - Békéscsaba városok közti sávban alakulhat ki néhány dörgéssel, villámlással kísért intenzívebb zápor. Legfőbb kísérőjelenség a felhőszakadás lesz (lokálisan 20-40mm csapadék), de néhol átmenetileg 70-80 km/h-t elérő szél és jégeső is előfordulhat.

Péntek (késő) délutántól a Dunántúlon, (késő) estétől a Duna-Tisza közén is nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik (50-70km/h) az északnyugati szél, zivataroktól függetlenül! Szombat délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás.

A villámtérkép itt látható.