Kevés a buszvezető - lapszemle

Infostart
2016. augusztus 4. 07:07
Meghosszabbította a Honvédelmi Minisztérium a tűzszerész-tragédia okait kereső belső vizsgálat határidejét – tudta meg a Magyar Nemzet. Ellátatlanul nem küld el beteget a Heim Pál Gyermekkórház - írja a Magyar Hírlap.

Meghosszabbította a Honvédelmi Minisztérium a tűzszerész-tragédia okait kereső belső vizsgálat határidejét – tudta meg a Magyar Nemzet a tárca kommunikációs osztálytól. A lap meg nem erősített információkra hivatkozva arról ír, hogy a nem hagyományos töltetet tartalmazó bomba miatt bevont orosz szakértők munkája miatt nem tudták tartani az augusztus 1-jei határidőt.

Kevés a budapesti buszvezető, holott a metrópótlás idején nélkülözhetetlen 150 busz üzemeltetéséhez 300-400 sofőrre lenne szükség - olvasható a Népszabadságban. A fővárosi szolgáltatási tender győztese legfeljebb más személyszállító cégektől csábíthat el képzett, tapasztalt buszvezetőket - nyilatkozta a napilapnak Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke.

A Magyar Idők szerint bíróságon felelnek Botka emberei, ugyanis vádat emelt a szegedi parkolási botrány miatt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Solymos László MSZP-s alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor kabinetvezető, valamint további három személlyel szemben, többrendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy toborzásba kezdett a büntetés-végrehajtás, ugyanis több mint kétezer új státussal bővül a büntetés-végrehajtás állománya a Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kumnadarason és Ózdon nyíló fegyiztézetek miatt. Elsősorban a helybéliek jelentkezését várják a felügyelői, reintegrációs tiszti, egészségügyi, valamint adminisztrációs állásokra.

Ellátatlanul nem küld el beteget a Heim Pál Gyermekkórház, ám a kritikus állapotú gyermekek ellátása minden szempontból előnyt élvez, ezért a nem sürgős, és a szülőkkel praktikusan a nyári szünetre egyeztetett műtéteket átütemezték – közli a Magyar Hírlap. Az intézményben ugyanis megnövekedett a kritikus állapotú betegek száma, ezért az akut ellátásban dolgozó szakorvosok számát is növelnie kellett az intézménynek.

Saját forrásból emeli kutatói bérét a Magyar Tudományos Akadémia – írja a Magyar Nemzet. Átlagosan 35 ezer forinttal lesz magasabb a fizetése az akadémia mintegy 3100 kutatójának szeptembertől, jövőre pedig már a központi költségvetés biztosítja a magasabb fizetéseket.

További piacbefolyásoló intézkedéseket tervez a kormány a napi fogyasztási cikkek kiskereskedelmében – közli a Magyar Idők. A több területen újszerű előírásokat tartalmazó – ám a lap által nem részletezett – javaslatok várhatóan kora ősszel kerülnek a kabinet elé és érintik egyebek mellett a munkaerőhiány kérdését is.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy négyszer annyi bérleti díjat fizet a jegybank három külföldi irodája közül kettő után, mint amennyit az adott város hasonló célú luxusingatlanjai használatáért kérnek a bérbeadók. A Magyar Nemzeti Bank egyébként havonta 15,5 millió forintot költ külföldi irodáinak fenntartására.

A Napi.hu szerint úgy tűnik, kimenti vagyonát a Kreml haragját kivívó Mihail Prohorov, milliárdos üzletember Oroszországból. Az ország 14. leggazdagabb embere amerikai portfóliót kezdett el kiépíteni és bár egyelőre nem szakadt el hazájától, a hatalmat bíráló médiavállalkozását "megszelídítette".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást