Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lázár: L. Simon László és Németh Lászlóné befejezi munkáját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két államtitkár is távozik a Miniszterelnökségről. L. Simon Lászlót menesztette a tárca vezetője, Németh Lászlóné pedig nyugdíjba vonul.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nem elégedett a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár munkájával, ezért L. Simon László befejezi tevékenységét – jelentette be a tárca vezetője.

"A személyével nagyon meg vagyok elégedve, mert barátomnak tekintem, tehát ez nem személyes ügy, a területek nem állnak jól. Nem vagyok megelégedve a vári beruházások állásával és nem vagyok a műemlékvédelem és a régi épületek védelmének aktuális ügyével megelégedve. Nem vagyok elégedett annak a területnek a teljesítményével, az eredményekkel, keveslem az eredményeket, ennyi."

Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár munkájával ugyan a tárca vezetője meg volt elégedve, hiszen, mint mondta, 20 év után először van újra állami tulajdonban lévő közmű-szolgáltató Magyarországon, a Magyar Posta immár nyereséges, a takarékszövetkezeti integráció pedig ki fogja állni a politikai viták és az idő próbáját, az államtitkár azonban júliusban nyugdíjba kíván vonulni.

"Ezt meg kell mondjam, hogy akceptálom és megértem, ezért itt szervezeti és személyzeti változásokra fog sor kerülni a következő időszakban várhatóan. Erről miniszterelnök urat tájékoztattam, aki újabb feladattal fogja megbízni várhatóan az államtitkár-asszonyt, de ez az államtitkári munka ez befejezésre kerül."

Csepreghy Nándor miniszter-helyettes, illetve a Miniszterelnökség eddig nem említett államtitkárainak munkájával Lázár János meg volt elégedve.