Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ilyen hatásai lehetnek az Eb-szereplésnek - hetilapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Heti Válasz Navracsics Tiborral taglalja az Európai Unió jelenlegi helyzetét, a Figyelő pedig a Sportgazdaságtani Kutatóközpont igazgatójával elemzi a magyar labdarúgás EB szereplésének hosszútávú hatásait.

A Heti Válasz Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság magyar biztosával készített interjút, aki szerint az Európai Egyesült Államok tervéből a belátható jövőben nem lesz valóság, nagyítóval kell keresni az Európai Parlamentben azokat, akik az uniós szuperállamban látják a jövőt.

Navracsics Tibor úgy gondolja, Nagy-Britannia vagy a brit miniszterelnök távozása nem érinti komolyan Magyarország pozícióit, sokszor ugyanis csak felületi egyezés volt a két állam álláspontjának összhangja mögött. A magyar uniós biztos fideszes vezető politikusok őt ért kritikáira azt mondta: senkivel sem romlott el a viszonya, a mentalitása, értékrendje ugyanolyan maradt, mint amikor még az Orbán-kormány tagja volt. Részletek a Heti Válaszban.

A Figyelő a magyar labdarúgás helyzetéről készített interjút a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető docensével. András Krisztina szerint az Európa-bajnoki szereplés önmagában nem oldja meg a magyar labdarúgás minden problémáját, de elindultak olyan folyamatok, amelyek hosszú távon beérhetnek.

A Sportgazdaságtani Kutatóközpont igazgatója úgy gondolja: az állam mostanra messze megtette, amit lehetett, megteremtette az utánpótlás pénzügyi bázisát és rendezte a létesítményi helyzetet. András Krisztina szerint a felfokozott érdeklődés akkor menthető át a magyar bajnokságra és kupára, ha ősszel legalább egy magyar klubcsapat túljut a Bajnokok Ligája, vagy az Európa Liga selejtezőin. Részletek a Figyelőben.