eur:
393.2
usd:
367.37
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Mikor nyithat meg a Rác fürdő? - lapszemle

A Népszabadság értesülései szerint menesztik az egyeztetéseket vezető egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkárt. A Magyar Idők arról ír, hogy a magas költségek miatt alig öntözik termőföldjeiket a hazai gazdák.

A Népszabadság értesülései szerint bár mindenki elégedetten beszélt az érdekképviseletekkel zajló egészségügyi bértárgyalásokról, távoznia kell posztjáról az egyeztetéseket vezető egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkárnak, Beneda Attilának. Az újság információja alapján Ónodi-Szűcs Zoltán azért válik meg munkatársától, mert nem volt elég dinamikus, és nem alakult ki kellő bizalmi viszony közöttük.

A Magyar Idők arról ír, hogy a magas költségek miatt alig öntözik termőföldjeiket a hazai gazdák, miközben az öntözés jelentősége az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás miatt folyamatosan nő. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatása alapján az összesen megközelítőleg 110 000 árutermelő gazdaságból 2200, azaz két százalékuk rendelkezik vízjogi engedéllyel.

A Magyar Nemzetből megtudhatják, hogy számtalan kísérlet, csődeljárások és -egyezségek, nyomozások és kormányrendeletek ellenére a mai napig bizonytalan, hogy mikor is nyithat meg a hat évvel ezelőtt felújított és átalakított budapesti Rác fürdő. Az eddig 11 milliárd forintba került, jórészt hitelből és állami támogatásból a Demszky-korszakban indított beruházás egyik tulajdonosa a helyszínen mutatta be a lap munkatársának a csodálatos létesítményt.

A Magyar Idők szerint szeptember 21-én állhat bíróság elé Simon Gábor, az MSZP egykori elnökhelyettese és bűntársa (K. József), akiknek ügyében a Fővárosi Törvényszék kitűzte a tárgyalás időpontját. A lap úgy tudja, az eljárás bírája egyelőre csak egy tárgyalási napot jelölt meg, és a folytatásról a büntetőper megnyitásakor határoz, amikor az ügyészség ismerteti az eljárás vádiratát.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy közel 1,4 milliárd forintot fordított a kormány a tavaly novemberben elindult Nemzeti Köznevelési Portálra, amelyet „nagy segítségnek” szántak nem csak a pedagógusoknak és diákoknak, de a szülőknek is. Ehhez képest az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet lapunk közérdekű adatigénylésére adott válasza szerint mindössze napi 800-1500 egyedi látogatót vonz a portál, amelynek fenntartási költsége havonta 1,5 millió forint.

A Népszabadság összeállításából kiderül, hogy Ausztriában már a magyar munkaerő sem segít. Szenvednek ugyanis az osztrák vállalkozók, mert nem találnak embert, és gyakran már a magyar vendéglátós sem gyógyír a bajokra. Nyugati szomszédunknál egy pincér havonta átlagosan bruttó 1643 eurót keres, a borravaló 100 és 300 között mozog, és általában ingyenes étkezést is kap.

A Portfolio szerint sokan a megtakarítási célú biztosításokat tartják az egyik legösszetettebb és legátláthatatlanabb befektetési terméknek Magyarországon, hiszen annyiféle költségtípus, szerződéses változó és bónusz létezik, hogy szinte lehetetlen két hasonló célú terméket személyre szabottan összehasonlítani. Az MNB a biztosítókkal karöltve évek óta dolgozik már a megoldáson, ennek fontos mérföldköve a biztosítók által önszabályozó módon 2009-ben létrehozott Teljes Költségmutató , ami a unit-linked termékeket egy objektív mérőszám alapján összehasonlíthatóvá tette.

A Napi.hu arról számol be, hogy eddig példátlanul kedvező első öt hónapot zárt idén az államháztartás gazdálkodása. Ennek ellenére a közintézmények tartozása érdemben nem csökkent. Továbbra sem fizetnek a kórházak a Klik viszont tartósan ledolgozta az adósságát – így már csak a második notórius adós a közszférában. További részletek 9 óra után az Üzleti reggeliben.

Az év eleje óta töretlenül emelkedik az arany ára és a Brexit népszavazás hatásaként új csúcsokat döntöget. A piaci bizonytalanság közepette sokan fektetnek aranyba, a Pénzcentrum.hu megmutatja, hogy miért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×