eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Graffiti emlékezik meg Bud Spencerről

Graffiti emlékezik meg Bud Spencerről

Hatalmas Bud Spencer emlékgraffiti díszíti a Filatorigát HÉV-megállójához közeli falat. A Taker néven alkotó graffitis a Facebookra is kitett képe mellé csak ennyit írt: "Nem terveztem ma festeni menni".

„Az én gyerekkoromnak is része volt a Bud Spencer-Terence Hill filmek nézése, ezért készítettem a képet. Hétfőn éjjel jelentek meg a hírek Bud Spencer haláláról és akkor döntöttem el, hogy másnap ezzel kezdem a napomat, bár nem volt tervben a festés. Kedd reggel 8-kor álltam neki és délután 1 óráig csináltam” - mondta Taker, budapesti graffitis.

Hozzátette: 15 éve foglalkozik graffitivel, eleinte betűs rajzokat csinált, de 2005 környékén találkozott egy német csoport munkáival, akik akkoriban az egyetlen fotórealisztikus graffitis társaság voltak.

Graffiti emlékezik meg Bud Spencerről

„Nagyon megtetszett és azóta fotórealisztikus graffitiket készítek” - jegyzete meg Taker.

Arra a kérdésre, miért épp ide festette Bud Spencert, azt válaszolta:

„Sajnos nincs túl sok legális lehetőség Magyarországon a graffitire, a Filatorigát legál fal, az fest rá, aki akar. Mivel kis felületről van szó, így viszonylag gyorsan cserélődnek a rajzok. Olyan helyet próbáltam választani, amelynél úgy éreztem, hogy minőségileg jobbat tudok csinálni. Ez íratlan szabály ebben a műfajban, az már más kérdés, hogy mindenki betartja-e” - fogalmazott a graffitis.

A Facebookon összejött több ezer lájkról azt mondta: ezek a tetszésnyilvánítások Bud Spencernek szólnak.

„Amikor valami olyasmit festek, ami az embereknek fontos, akkor ebben az a hozzáadott érték a részemről, hogy az emberek nem a megszokott és elvárt formában látják azt, amit szeretnek” - hangsúlyozta Taker, a Bud Spencer-graffiti készítője az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×