eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Átadták a Szociálpolitikai Tanács szakmai kollégiumi tagjainak megbízóleveleit

Átadták a Szociálpolitikai Tanács szakmai kollégiumi tagjainak megbízóleveleit kedden Budapesten.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az eseményen úgy fogalmazott: a megjelenteket az köti össze, hogy mindig keresik, miként tudnák megújítani az ellátást, a gondozást, a szolgáltatást a segítségre, támogatásra várókért.

Azért fontos ez az alkalom, mert meg tudják mutatni a társadalomnak, hogy a kormány komolyan veszi a szakmai dialógust, intenzív párbeszédre törekszik, valamint jelzik a szakmának, hogy megbecsülik a tudást, a tapasztalatot - mondta.

Hozzátette, hogy a szociális területen dolgozók munkája, tapasztalata az ágazat "aranytartaléka", ezért a kormányzat és a társadalom felelőssége, hogy megbecsülje őket.

Czibere Károly hangsúlyozta, a szakmai kollégiumok a minisztérium és az ágazat vezetésének közvetlen tanácsadó testületei, valamint a szakmafejlesztés csúcspontjai lesznek.

Tájékoztatása szerint azok vesznek részt a kollégiumok munkájában, akik a lehető legjobban átlátják egy adott szakterület összefüggéseit, a terület "rögvalóságát" éppúgy, mint a korszerű szakirodalmat, a kutatási eredményeket vagy a szakemberek helyzetét, és ezekből vonnak le következtetéseket, alkotnak javaslatokat a tárca számára.

Az államtitkár kiemelte: fontos, hogy az ágazatirányításnak kiszámítható alapja legyen. A kormány a döntéshozatal szakmaiságát "alapvetően a kollégiumokra szeretné építeni", mert azok képesek a szakmában kialakult "aranytartalékot" megőrizni, fejleszteni és a rászoruló emberekért kamatoztatni - tette hozzá.

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár azt mondta: a szakmai építkezés fontos állomását jelenti a kollégiumok megalakulása. Ehhez a keretet adták meg - tette hozzá -, amelyet a szakmának kell kitöltenie.

Hét kollégium alakult, mindegyik tizenkét taggal. Foglalkoznak az idősek, a fogyatékossággal élők, a szenvedélybetegek, a hajléktalanok, a szociális és gyámügyi igazgatás, valamint a rehabilitációs és fejlesztő foglalkoztatás ügyeivel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×