eur:
393.11
usd:
367.19
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Ne a gyerek feje felett döntsünk a nyári táborról!

A klinikai gyermekpszichológus szerint egy tábor kiválasztásánál a szabadidő eltöltésének célját kell meghatározni, majd a család költségvetésének megfelelő helyet kiválasztani. Kalamár Hajnalka az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta, hogy ne legyen nyűg a gyerek nyári elhelyezése.

Kalamár Hajnalka klinikai gyermekpszichológus szerencsésebbnek tartaná, ha inkább a tavaszi és az őszi szünetek lennének hosszabbak a két és félhónapos nyári vakáció rovására.

A szakember az InfoRádió Aréna című műsorában a szülők részéről a szünidő megtervezésére hívta fel a figyelmet. Ugyanis a gyerekek megérzik, ha otthon kvázi nyűgnek tartják a nyári elhelyezésüket.

„Nem tartom azt jónak, amikor a gyereknek véget ér a tanév, és rögtön egy iskolai táborba mennek, mondjuk egy napközis táborba. Mert akkor ugyanaz folytatódik: be kell menni reggel, lehet, hogy ugyanazokba a padokba, ugyanazokba a termekbe, délután pedig hazamennek" - tanácsolta a szakember.

"Jó, ha van néhány nap, amikor laza programot szervezünk, a laza semmittevésről szól. Hadd aludja ki magát, hadd nézzen filmeket, ha ahhoz van kedve, olvasson, vagy bármi, amit akar, és ne legyen kötelező semmit se csinálni” - ösztönözte a szülőket.

A klinikai gyermekpszichológus szerint ha figyelünk a gyerekre, akkor ő megadja azokat a jelzéseket, hogy mivel töltené el szívesen az idejét nyáron.

„Legyen egy biztonságos referencia, utána pedig érdemes tisztázni azt, hogy mi a célja a táborválasztásnak. Nagyon fontos például a gyerek véleménye. Azt szeretnénk a gyerekkel együtt, hogy menjen egy nyelvi táborba? Az is kérdés, hogy mennyire fáradt a gyerekünk. Olyan nyelvi tábort válasszunk, ahol van néhány órás foglalkozás naponta, de az játékos, könnyed, vagy pedig választhatunk olyat, ami megterhelőbb, mert jön egy kisérettségi, egy nyelvvizsga, és ott szüksége van a többlet-nyelvtudásra. De ezt mind a gyerekkel megbeszélve, és nem a feje fölött eldöntve” - javasolta a klinikai gyermekpszichológus.

Először tehát a szabadidő eltöltésének célját kell meghatározni, majd a család költségvetésének megfelelő helyet kiválasztani – hangsúlyozta Kalamár Hajnalka.

Mindig figyelembe kell venni a gyermekek személyiségét akkor, amikor először dönt a szülő arról, hogy ottalvós táborba küldi a gyermekét a nyári szünetben – tanácsolta a klinikai gyermekpszichológus. A szakember szerint ilyen esetekben nem kell minden nap hívni a gyereket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×