eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Még nincs vége a viharveszélynek

A heves esőzések veszélye miatt hétfőre is csaknem az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat. Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében a felhőszakadásra vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett öt északnyugati megye - Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala - kivételével az egész országra a heves zivatarok veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat azt írta: hétfő reggelig is lehetnek intenzív esőzések. Napközben inkább a Dunától keletre, illetve esetleg a Dunántúl déli részén várhatóak szórványosan zivatarok. A zivatarokat helyenként - elsősorban az Alföldön - akár 20-40 milliméter körüli csapadékmennyiséggel járó felhőszakadás, illetve néhol viharos (80 kilométer/óra feletti erősségű) szél, esetleg jégeső kísérheti.

Az előrejelzés szerint hétfőn az elmúlt napokban tapasztalt hőséghez képest hűvösebb lesz az időjárás. A minimumhőmérséklet 16-21 Celsius-fok között valószínű. A nappali maximumok 21-30 fok között alakulnak: a leghűvösebb idő a Fertő környékén, a legmelegebb az Alföld déli részén várható.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×