eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kegyelmi pillanat a magyar futballsiker - hetilapszemle

A magyar futballsikerek mellett az optimális öregedésről is olvashatnak a hetilapokban.

A Figyelő szerint hamarosan nagyon sokáig élünk majd. De ezért már a harmincas éveinkben tennünk kell. A legfontosabb, hogy fittek maradjunk, ez még annál is többet számít, mint hogy túlsúlyosak vagyunk-e vagy sem – állítja a geriátriai-gerontológiai tudományok professzora, az MTA doktora.

Székács Béla az optimális öregedés három kulcsának tartja: a fizikai aktivitást, az étrendet és az agyi tréninget. Tehát heti háromszor, de akár 6-7 alkalommal is meg kell mozgatni a legtöbb izomcsoportot.

Az időseknél nemcsak fokozni érdemes a fehérjebevitelt, de a 65 – 70 éves életkortól már elsősorban az úgynevezett gyorsan felszívódó fehérje bevitelét kell növelni.

Az agyi kapacitás javítását pedig állandó gyakorlással, úgynevezett információs csomagok bevitelével lehet elérni. És jót tesz az is, ha ezt összekötjük valamilyen feladattal vagy érzelemmel.

A Heti Válasz kegyelmi pillanatnak nevezi a magyar futball-válogatott franciaországi sikereit. A cikkíró szerint Orbán Viktor ádáz ellenfelei is elalélnak a gyönyörűségtől, a cinizmusra mindig kész ballib fiatalemberek keble dagad a nemzeti büszkeségtől, és még Esterházy Péternek sincs egy rossz szava a válogatottra.

Az ország jószerivel egyetlen szeretetközösséggé vált, de legalábbis mintha egy hatalmas csapatépítő tréningen venne részt, mi több, a pártok vezetői egymást túllicitálva szurkolnak a nemrég még lesajnált játékosoknak – fogalmaz a szerző a Heti Válaszban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×