eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé a magyar labdarúgó válogatott - a nap hírei

Több mint ötvenezren érdeklődtek a családi otthonteremtési kedvezmény iránt. Jogerősen 9 év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a budapesti férfit, aki 2014 augusztusában az ELTE gólyatáborában megerőszakolt egy lányt.

Csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé a magyar labdarúgó válogatott a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, miután 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával. Gera Zoltán egy, Dzsudzsák Balázs két gólt szerzett a harmadik csoportmérkőzésen. A magyarok kapujába Nani egyszer, Ronaldo kétszer talált be. A magyarok 5 ponttal, jobb gólkülönbséggel előzik meg az izlandi csapatot, amely 2-1-re legyőzte az osztrákokat. A 3. Portugália 3 ponttal. Ausztria 1 pontot szerzett és kiesett. A magyar együttes vasárnap Toulouse-ban az E csoport második helyezettjével, Belgiummal vagy Svédországgal találkozik.

Levélben fordult a világ 10 legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó országának vezetőjéhez a magyar államfő. Áder János azt kérte, mutassanak példát és mielőbb kezdjenek konzultációt arról, hogy korábbi vállalásaikhoz képest, rövidebb idő alatt és nagyobb mértékű kibocsátás-csökkentést hajtsanak végre.

A szabadkereskedelmi tárgyalási mandátum visszavonását kérik civil szervezetek a magyar kormányfőtől. Több mint 50 civil szervezet nyílt levélben azt szeretné Orbán Viktortól, hogy az uniós tagállamok kormányfőinek június 28-i találkozóján Magyarország ne támogassa a transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodás ügyében az Európai Bizottságnak korábban adott felhatalmazás megerősítését..

Oroszország kiemelt gazdasági, kereskedelmi és energetikai partnere Magyarországnak - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a magyar-orosz kormányközi gazdasági bizottság ülése után. Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy kedden döntés született az Oroszország elleni uniós szankciók meghosszabbításáról. Hozzátette: ezt Magyarország álláspontja szerint helytelen és antidemokratikus módon hozták meg.

Több mint ötvenezren érdeklődtek a családi otthonteremtési kedvezmény iránt az elmúlt öt hónapban, a bankok mintegy 9300 igénylést fogadtak be. Ezt a család-, és ifjúságügyért felelős államtitkár erősítette meg az InfoRádió Aréna című műsorában. Novák Katalin arról is beszélt: az igénylések összértéke 23 milliárd 700 millió forint volt, az első negyedévi adatokhoz képest több mint kétszeresére nőtt a befogadott kérelmek száma.

Jogerősen 9 év börtönre ítélte a harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla azt a 40 éves budapesti férfit, aki 2014 augusztusában az ELTE fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt. A 2014 szeptembere óta előzetes letartóztatásban lévő vádlott fotósként dolgozott a gólyatáborban. A vád szerint 2014. augusztus 30-án kora hajnalban megtámadta, fojtogatta, ököllel verte, megöléssel fenyegette és megerőszakolta az elsőéves hallgatót. A történtekről fotókat is készített, ezekkel akarta zsarolni áldozatát.

Meg kell újítani a gyermekvédelmi jelzőrendszert, hogy ne fordulhasson elő a gyöngyösihez hasonló tragédia - mondta az InfoRádióban a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere Károly kiemelte a nevelőszülői hálózat folyamatos bővítését és a nagy létszámú gyermekotthonok megszüntetését.

Életpályamodellt és tisztességes bért követel az önkormányzati alkalmazottaknak a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. Az érdekképviselet elnöke a szervezet által meghirdetett kétórás sztrájk után elmondta: az akcióhoz csatlakozó önkormányzatoknál csaknem 100 százalékos volt a támogatottság. Boros Péterné hozzátette: ha nem sikerül tárgyalniuk a kormánnyal, egész napos sztrájkot hirdetnek.

Fenntartotta az első-, és másodfokon eljáró bíróság ítéleteit a Kúria a 2011 novemberében történt egyiptomi buszbalesetet szervező utazási irodával szemben. A felülvizsgálati eljárásban öt károsult ügyében kihirdetett határozat értelmében: a Best Reisennek kártérítési felelőssége van a károsultak felé, a cég nem korlátozhatja a kártérítés összegét. A négy és fél évvel ezelőtt történt balesetben 11-en meghaltak, 27-en pedig súlyosan megsérültek.

A második félévben 15 bázisponttal csökken a diákhitelek kamata, a felvehető összeg nem változik - jelentette ki a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója. Bugár Csaba elmondta: július elsejétől a szabad felhasználású Diákhitel-1 kamata 3,75 százalék lesz. A Diákhitel-2 kamata 5 százalék, de az ügyfelekre eső rész továbbra is fix 2 százalék.

Másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos csütörtöktől vasárnap éjfélig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban az ország túlnyomó részén 25-26 Celsius-fok felett lesz a hőmérséklet, péntektől vasárnapig sokfelé a 27 Celsius-fokot is meghaladja a napi középhőmérséklet. Hétfőtől egy hidegfront hozhat felfrissülést.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×