Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újjászületik a Róbert Károly körút

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hamarosan újra dolgoznak a Róbert Károly körút Árpád híd és Zugló közötti szakaszán. A felújítás 2017 áprilisában érhet véget.

Hamarosan kezdődik és várhatóan 2017 áprilisában ér véget a Róbert Károly körút felújítása - közölte korábban Nyúl Zoltán, a BKK stratégiai és innovációs igazgatója.

„A Róbert Károly körút felújítása az Árpád híd és a 14. kerület határa közötti megújítását jelenti, az egyébként nagyon leromlott állapotú, nagy forgalmi igénybe vételnek kitett Róbert Károly körútnak. Ezen a szakaszon egy komplex megújításra kerül sor, a kivitelezés 2016 júniusában kezdődik és 2017 áprilisra befejeződne a felújítás" - mondta Nyúl Zoltán.

A BKK stratégiai és innovációs igazgatója kiemelte, hogy a korábbi rekonstrukció alatt, három éve az 1-es villamos felújítása közben az útpályán nem dolgoztak.

„A felújítás, amire most sor kerül, azokat a részeket érinti, amiket az elmúlt évek felújításai nem. Tehát nem arról van szó, hogy a néhány évvel ezelőtt felújított elemeket kell újra megcsinálni, hanem arról, hogy az egyébként már felújításra érett Róbert Károly körúti sávokat komplexen megújítjuk, új útburkolatot kap a szakasz. Közúti hidak esetében pedig az állagmegóvást segítő elkopott elemek mindegyike felújításra kerül. A korábbi felújítások pusztán a villamosvonalhoz kapcsolódó elemeket tartalmazták, a villamosvonal sávján túli közúti sávokat ez nem érintette" - fogalmazott a BKK stratégiai és innovációs igazgatója.

Nyúl Zoltán hangsúlyozta, hogy a vizes világbajnokság előtt több más felújítást is elvégeznek majd.

"A vizes vb kiváló lehetőség arra, hogy az egyébként is indokolt beruházásokat ebben a körzetben a főváros elvégezhesse. Sor kerül az út- és hídfelújítások keretében a Kárpát utcára, a Népfürdő utcára, illetve a Rákos-patakot keresztező gyalogoshíd is létesül a Népfürdő utca vonalában.

Nyúl Zoltán hozzátette: a munkálatokat úgy ütemezik, hogy a téli időszakban is haladjanak és határidőre kész legyen a beruházás.