eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Keleten felhőszakadás és jégeső is lehet

Az ország keleti, délkeleti harmadán szórványosan, másutt csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar, főleg keleten helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet.

A többórás napsütés mellett a Dunántúlon és a középső országrészben kevesebb, míg a Tiszántúlon több felhőre számíthatunk. Az ország keleti, délkeleti harmadán szórványosan, másutt csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar, főleg keleten helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet.

Eleinte a Dunántúl északi részén az északnyugati, másutt a délnyugati, nyugati szél megélénkülhet, néhol megerősödhet. Kedden többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarban viharossá fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 19 fok között alakul, a Dunántúl délnyugati részén lesz a leghűvösebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 30 fok között valószínű.

 Frontok jönnek-mennek Európában

Európában a Brit-szigetek és Skandinávia térségében egymást követik a légköri frontok, arrafelé sok a felhő, gyakran esik az eső.

Ezzel szemben az Ibériai-félszigettől Csehországon át egészen a Kelet-európai-síkság középső részéig viszonylagos magasnyomás hatására napsütés a jellemző, helyenként előforduló záporral, zivatarral.

Olaszország feletti középponttal légörvény okoz változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított időt a Földközi-tenger középső tájain, a Balkán-félszigeten, az Alpok térségében és a Kárpát-medence döntő részén. A felsorolt területeken heves zivatarok is létrejönnek felhőszakadás, jégeső és szélvihar kíséretében.

Nyugat-, Északnyugat-Európában több helyen 20 fok körül, vagy az alatt marad a hőmérséklet a legmelegebb órákban, míg Közép- és Kelet-Európában jellemzően 25, 31 fokot mérnek délutánonként.

Kontinensünkön a leghűvösebb Skandinávia északi, északnyugati vidékein van, ott helyenként 10 fok alatt marad a maximum-hőmérséklet, eközben Görögország déli, délkeleti részén néhol 40 fok körüli hőség tombol.

A Kárpát-medence fölé az előző időszakhoz képest már kevésbé nedves levegő érkezik, ezért egyre kevesebb helyen eshet, emellett nyugaton is melegszik az idő.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×