eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Bakondi: többéves börtönbüntetésre számíthatnak az embercsempészek

Jelentősen szigorította az embercsempészés büntetési tételét az Országgyűlés a közelmúltban, az elkövetők többéves börtönre számíthatnak - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta, hogy a magyar törvények a külföldiekre is vonatkoznak, ezért bűnösség esetén rájuk szintén börtönbüntetés vár Magyarországon, majd ennek letöltése után kiutasítás.

A belbiztonsági főtanácsadó arról a 20 éves pakisztáni állampolgárról is beszélt, aki késsel támadott meg egy 19 éves lányt Budapesten szombaton. Azt mondta, hogy mivel a férfi felfegyverkezve követett el rablást, az alapesethez képest súlyosabb, akár hat-hét éves börtönbüntetést kaphat, ezután pedig kiutasítják az országból. Előzetes letartóztatását már kezdeményezték - tette hozzá.

A Brexitről, azaz Nagy-Britanniának az Európai Unióból történő esetleges kiválásáról szólva Bakondi György úgy fogalmazott: fontos európai és magyar érdek is, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×