eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Savanyúságot hív vissza a boltokból a NÉBIH

Több mint 39 tonna savanyúságot vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, miután több élelmiszerbiztonsági hiányosságot is feltártak egy budapesti savanyúság-előállító üzemben - mondta el az InfoRádiónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vezetője, Helik Ferenc.

A vizsgálatot a Nébih a főváros XVII. kerületi Rendőrkapitányságával közösen folytatta le.

Helik Ferenc beszámolt arról, hogy az üzemben a padozat burkolata több helyen töredezett, a mennyezet penészes volt. Az emeleti ablakokra nem tettek fel szúnyoghálókat, így a helyiségek tele voltak rovarokkal. A dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással. A csomagoló helyiségben a vödrös alapanyagokat alátét nélkül a földön tárolták. Az érlelő kádak mellett földes, tisztítatlan alapanyagokat is raktároztak.

Az április 8. és május 1. között előállított termékeknél hiányoztak a nyomon követéshez szükséges dokumentumok. A termékek minőség megőrzési ideje - a gyártmánylapok alapján - két hónap, ezért a Nébih szakemberei elrendelték a 2016. június 30-i és az azelőtti minőség megőrzési idővel rendelkező tételek kereskedelemből történő visszahívását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×