eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szóbelivel folytatódik az érettségi

Ma kezdődnek és június 24-ig tartanak a középszintű szóbeli érettségik.

Az emelt szintű érettségik pénteken értek véget, így a mai nappal megkezdődik a középszintű szóbeli érettségik. Egy-egy intézményben általában két-három vizsgabizottság előtt számolhatnak be tudásukról a diákok. A vizsgázók többsége végzős, de szinte minden középiskolában vannak olyan tanulók is, akik előrehozott érettségi keretében számolnak be most tudásukról. A legtöbben a szóbeli előtt is izgulnak.

„Nekem csak magyar lesz, a többit már megcsináltam előrehozottan tavaly, a történelmet pedig emelt szinten. Mindent megtettem, hogy jól sikerüljön, és remélem, jól is fog” - mondta egy vizsgázó.

A vizsgatárgyak között az alaptárgyak szerepelnek, vagyis a magyar, a történelem, az idegennyelv, de sokan szóbeliznek földrajzból, a fizikából, biológiából, néhány pedig testnevelésből is. Matematikából csak annak kell szóbeliznie, akinek nem sikerült az írásbeli.

Az Oktatási Hivatal közlése szerint az elkövetkező napokban több mint 1.100 érettségiztető telephelyen, 3.200 vizsgabizottság előtt 284 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak.

Ha valaki nem fogadja el az értékelést, akár személyesen ő maga, vagyis az érettségiző, a kiskorú vizsgázó esetében pedig a szülője nyújthat be fellebbezést a vizsgabizottság döntése ellen az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×