Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szóbelivel folytatódik az érettségi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ma kezdődnek és június 24-ig tartanak a középszintű szóbeli érettségik.

Az emelt szintű érettségik pénteken értek véget, így a mai nappal megkezdődik a középszintű szóbeli érettségik. Egy-egy intézményben általában két-három vizsgabizottság előtt számolhatnak be tudásukról a diákok. A vizsgázók többsége végzős, de szinte minden középiskolában vannak olyan tanulók is, akik előrehozott érettségi keretében számolnak be most tudásukról. A legtöbben a szóbeli előtt is izgulnak.

„Nekem csak magyar lesz, a többit már megcsináltam előrehozottan tavaly, a történelmet pedig emelt szinten. Mindent megtettem, hogy jól sikerüljön, és remélem, jól is fog” - mondta egy vizsgázó.

A vizsgatárgyak között az alaptárgyak szerepelnek, vagyis a magyar, a történelem, az idegennyelv, de sokan szóbeliznek földrajzból, a fizikából, biológiából, néhány pedig testnevelésből is. Matematikából csak annak kell szóbeliznie, akinek nem sikerült az írásbeli.

Az Oktatási Hivatal közlése szerint az elkövetkező napokban több mint 1.100 érettségiztető telephelyen, 3.200 vizsgabizottság előtt 284 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak.

Ha valaki nem fogadja el az értékelést, akár személyesen ő maga, vagyis az érettségiző, a kiskorú vizsgázó esetében pedig a szülője nyújthat be fellebbezést a vizsgabizottság döntése ellen az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve.