eur:
394.32
usd:
369.84
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Novák Katalin: elindult az Új nemzedék újratöltve program

Elindult az Új nemzedék újratöltve elnevezésű projekt, amelynek keretében 2020-ig ötmilliárd forintot szánnak ifjúsági fejlesztésekre - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Az államtitkár a XI. kerületben, a Down-szindrómás gyerekek Szalóki utcai lakóotthonában úgy fogalmazott: "az elmúlt évtizedek legnagyobb ifjúsági fejlesztési programja" valósul majd meg.

Az ötmilliárd forintból húsz Új nemzedék közösségi teret nyitnak országszerte - Budapesten és a megyeszékhelyeken -, valamint olyan programokat rendeznek, amelyek a fiatalok tájékoztatását szolgálják a pályaválasztással, a továbbtanulással, a családalapítással kapcsolatban, tartalmas időtöltést jelentenek a "fogyasztás kényszere nélkül", illetve lehetőséget kínálnak az önkéntes munkára és arról információt nyújtanak - tette hozzá Novák Katalin.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×