eur:
394.25
usd:
365.1
bux:
65463.87
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Lebontják a csupa-üveg épületet a várban

Lebontják a csupa-üveg épületet a várban

Döntött a kormány a Budai várban található egykori Országos Villamos Teherelosztó épületének lebontásáról.

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében az állami tulajdonú, 1979-ben átadott, beton és üveg homlokzatú épület bontásáról a nemzeti fejlesztési miniszternek kell gondoskodnia a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján, a hasznosítási koncepció ismeretében.

A nemzetgazdasági miniszternek kell biztosítania a szükséges költségeket a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára szomszédságában álló épület bontásához.

A közlönyben megjelent másik kormányrendelet értelmében a bontással kapcsolatos hatósági ügyeket kiemelt jelentőségűvé nyilvánítják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×