eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megalázóan alacsony béremelést adtak az egészségügyi szakdolgozóknak - lapszemle

Alapvető, koncepcionális jellegű változásra is szükség van a nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtés engedélyezésében, hogy a bírósági kontroll mindenképpen érvényesüljön – írja a Népszabadság az igazságügyi tárca tájékoztatására hivatkozva.

Alapvető, koncepcionális jellegű változásra is szükség van a nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtés engedélyezésében, hogy a bírósági kontroll mindenképpen érvényesüljön – írja a Népszabadság az igazságügyi tárca tájékoztatására hivatkozva. A lap azért kérdezte a tárcát, mert a napokban jogerőre emelkedett az Emberi Jogok Európai Bíróságának januári ítélete. Ebben elmarasztalták Magyarországot a Terrorelhárítási Központ számára bírói engedély nélküli titkos megfigyelést biztosító törvény miatt.

Megalázóan alacsony béremelést adtak az egészségügyi szakdolgozóknak, a műszaki, szociális és adminisztratív területen dolgozó kollégáknak pedig semmit sem kaptak– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Álmos Péter, az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoport egyik szervezője. A szegedi orvos kifejtette: a minőségi egészségügyhöz egy elfogadható perspektívát szükséges, de a mostani bérmegállapodás ezt nélkülözi.

A Magyar Idők arról ír, hogy munkavédelmi szempontból továbbra is az építőipar az egyik legveszélyesebb ágazat, mert az év első negyedévben ebben az ágazatban szabták ki az összes munkavédelmi bírság csaknem felét, egész pontosan 10,6 millió forintot. A leggyakrabban a leesés elleni védelem hiánya miatt, és az egyéni védőeszközök használatának elmulasztása miatt hoztak kiemelt intézkedéseket.

Nem lehet a helyi közösségre bízni, hogy mit kell tanítani, de az támogatandó, hogy a helyi közösségnek legyen hatása az oktatásra, ezért hozták létre a tankerületi központi tanácsot - mondta az oktatási államtitkár a Népszabadságnak adott interjújában. Palkovics László kiemelte, hogy decentralizálni fogják az oktatásirányítást. Az államtitkár azt is elmondta, nagyon reméli, hogy az önkormányzatok továbbra is támogatni fogják az iskoláikat.

Nem tartja nélkülözhetetlennek a távozó Schiffer Andrást, programjáról azonban még nem beszélne az LMP társelnöki posztjára aspiráló Hadházy Ákos. Az ellenzéki párt antikorrupciós szóvivője a Magyar Időkben azt mondta, bár ma elméletileg még egy parlamenti demokráciában élünk, nincs akadálya annak, hogy egy nap alatt hozzanak törvényeket. A politikus emellett úgy fogalmaz: kis túlzással ma egy állatklinikán nagyobb esély van az intellektuális vitára, mint a parlamenti patkóba.

Visszaszivárogtak a vasárnapi vásárlók – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint növekedett a dolgozói létszám és a forgalom is több áruházláncnál azóta, hogy éppen két hónapja feladták a kormánypártok a vasárnapi boltzárat. Ez már csak azért is érdekes, mert a korábbi kormánypárti állítások szerint a boltzár alatt is nőtt a forgalom, és több lett az alkalmazott.

Hihetetlenül ócska a magyar lakásállomány – erről cikkez a Portfolio, kitérve arra, hogy bár ma a hazai otthonok jelentős része összkomfortos, a statisztikát elsősorban Budapesten és Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye húzza fel. Nógrád, Somogy, Békés, Heves megyében valamint Szabolcsban és Bács-Kiskunban ugyanakkor még csak minden második otthon összkomfortos.

A rossz minőségű fagylalt árulkodó jeleire hívja fel a figyelmet a Pénzcentrum. Ha az édesség kristályos állagú, megolvadt, jégdarabokat tartalmaz, túl habosított vagy furcsa színű, akkor semmiképpen sem szabad megvásárolni. Az eladók ápoltságára is érdemes odafigyelni és arra is, hogy kiszolgáláskor a pénzt és a fagylaltot külön kezeljék, vagyis ne ugyanazzal a kézzel adják a fagyit, amivel elvették a pénzt.

A Napi.hu aról ír, hogy az idei év első harmadában ismét magára talált a balatoni turizmus, mintha nyoma sem lenne már a 2014 év végi és 2015 év eleji mínuszoknak. Tavaly elmaradtak a külföldi vendégek, különösen Hévízen volt feltűnő, hogy kevesebb az orosz turista. Az év első négy hónapjában azonban már 17,2 százalékos pluszban van a Balaton, míg az országos növekedés csak 7,2 százalékos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×