eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Immunterápiával a szervezet el tudja pusztítani a daganatot

Egyre jobb gyógyulási esélyek nyílnak meg a daganatos betegek előtt az immunterápia segítségével. Ez az eljárás a beteg saját szervezetét serkenti arra, hogy felismerje és elpusztítsa a daganatos sejteket. A rendkívül drága kezelést egyéni méltányosság alapján támogatja a társadalombiztosítás - mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának megbízott igazgatója.

Dank Magdolna kiemelte, bár az immunonkológia egy ősi módszer, az utóbbi években kerültek be a napi rutinba azok a biológiai készítmények, amelyeknek az a feladatuk, hogy a szervezet saját immunválaszát serkentsék, hogy a szervezet immunrendszere felismerje a daganatot és el tudja azt pusztítani.

„A hagyományos, gyógyszeres kezeléshez képest más az immunterápia hatásmechanizmusa, teljesen más, lényegesen kedvezőbb mellékhatásokat okoz. A hatékonyság tekintetében az első, amit megtapasztaltunk, hogy a rosszindulatú festékes anyajegy, melanoma esetében áttétes betegeknél 20 százalékban hosszútávú túlélőket tudtunk találni. Innen jött a kérdés, kik ők, és lehet-e ezt az arányt növelni. Úgy tűnik, hogy az immunterápiás készítményeket a hagyományos kezelésekkel kombináljuk, soha nem látott arányban látunk hosszútávú túlélőket” - mondta a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának megbízott igazgatója.

Az immunterápia elérhetőségéről Dank Magdolna megjegyezte, még nem része a rutinellátásnak, egyelőre egyedi méltányosság alapján lehet hozzájutni.

„Egy onkoteam, egy csapat dönt a daganatos beteg kezeléséről, ha úgy látják, hogy ilyen terápiára van szükség, az eljárásrendet el tudják indítani” - fűzte hozzá a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának megbízott igazgatója a témában tartott konferencián.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×