eur:
393.97
usd:
369.71
bux:
65877.61
2024. április 23. kedd Béla

Lejtmenetben az agrárcégek - hetilapszemle

A Heti Válasz interjút közöl Lányi Andrással. A Figyelő arról, hogy lejtmenetbe került 2015-ben a legnagyobb földbirtokosok meghatározó agrárcégeinek többsége, részben az új támogatási rendszer miatt.

A Heti Válasz interjút közöl Lányi Andrással. A Védegylet, majd az Élőlánc Magyarországért egyik alapítója bírálja a kormány tevékenységét. Kifogásolja, hogy a kormány stadionokat épített, túlközpontosított és rontotta a feltételeket a közoktatásban. Lányi András kiemelte, hogy széles körű társadalmi összefogás volt a pedagógustüntetés idején azonban a kormány Várba telepítése vagy a Városliget átalakítása miatt már kevesen küzdenek. Az író-filozófus az interjúban kitér is, hogy nem csalódott Schiffer Andrásban amiért kiszállt a politikából. Szerinte a politikus nélkül az LMP még sokra viheti.

A Figyelő arról, hogy lejtmenetbe került 2015-ben a legnagyobb földbirtokosok meghatározó agrárcégeinek többsége, részben az új támogatási rendszer miatt. A lap szerint az átrendeződés válságba torkollhat, ha a kormány tovább gyepálja ezt a kört, és a piaci körülmények sem javulnak. Az érdekeltségei révén tavaly a legtöbb dotációt kapott Leisztenger Tamás szerint összeomlás jön az ágazatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×